Sivut

lauantai 14. toukokuuta 2011

jotan puolivalmista

Moni varmasti muistaakin että aloitin viime syksyn puolella ikoni-kurssin avoimen ammattikorkeakoulun puolella. Kurssi jatkui tänä keväänä ja pääsinkin aloittamaan ensimmäisen ihka oikean ikonin tekoa. Muutama minulta onkin ehtinyt jo kysellä, että olenko saanut mitä tehtyä kurssilla. Valmista ei sentään ole tullut, mutta esittelenpä tässä puolivalmiiksi ehtimäni työn.



Kyseessä on siis ylienkeli Gabrielin kasvoikoni. Aloittaessani kysyin opettajalta, mitä ikonia hän suosittelisi ensimmäiseksi maalaustyöksi ja tämä oli yksi niistä. Ikonin mallina on tämä Gabrielin ikoni 1100-luvulta. Olen maalannut ikonin ääriviivat, taustan, vaatteen ja hiukset, mutta yksityiskohdat ovat vielä tekemättä. Maalaaminen on ollut todella hidasta ja korjauksia olen joutunut tekemään, mutta se on ihan ymmärrettävää, sillä kyseessä on ensimmäinen työni. Lisäksi maalaus on aina ollut minulle haasteellista, joten tässä ollaan nyt todella oman mukavuusalueen ulkopuolella. Ja hyvä niin, sillä ainakin niitä onnistumisen tunteita tulee paljon useammin kuin jotain tuttua ja turvallista käsityötä tehdessä.

Nyt ikoni saa lepäillä rauhassa kesän ajan ja syksyllä sitten taas jatketaan työstämistä.

8 kommenttia:

  1. Onpa älyttömän kaunis jo nyt!

    VastaaPoista
  2. Anna! Hyvältä näyttää :-)

    VastaaPoista
  3. Wau,uskomattoman upeata työtä, lopputulos tulee varmasti olemaan tyrmäävä.

    VastaaPoista
  4. Ihana blogi ja kaunis ikonityö.
    Itsekin ajattelin mennä ikoninmaalauskurssille, aina se vaan jäi.. ja nyt on kevät!

    VastaaPoista
  5. kiitos teille Mags ja Maaret :)

    seijastiina: kiitos myös sinulle. mullakin on paljon tuollaisia lykättyjä haaveita. en edes itse muistanut että olin jo joskus vuosia sitten puhunut halustani aloittaa ikoninmaalaus, kunnes aloitin tämän kurssin ja eräs kaveri tästä mainitsi. ja syksyhän on varsin mainiota aikaa aloittaa jotain uutta, eli eikun vaan kursseilemaan sitten :)

    VastaaPoista
  6. Kaunis, kaunis. Ikoneja on hyvä katsella, aivankuin niistä tulisi rauhallinen olo.

    VastaaPoista
  7. kiitos paljon Kirsti :) tiedän mitä tarkoitat :)

    VastaaPoista