Sivut

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

jouluasetelmia

Palataanpa vielä näin ennen loppiaista vähän joulutunnelmiin. Joulun jälkeen tulleet postaukset olin kaikki ajastanut valmiiksi, sillä olin pidemmän aikaa joulun vietossa ja poissa koneelta. Välillä kävin toki sähköpostia ja blogia kurkkimassa, mutta pidemmäksi aikaa en jaksanut koneelle syventyä. Näin ollen nämä kuvat jäivät laittamatta koneelle, ennenkuin vasta nyt.Tämän vuoden joulukukiksi teimme äitin kanssa itse asetelmat leikkokukista. Haimme marketista kaksi kimppua kukkia. Niistä syntyi yhteensä kuusi asetelmaa. Hintaa kukille tuli noin 17 euroa, sen lisäksi haimme asetelmiin ulkoa havuja ja oksia. Näitä yllä olevia asetelmia teimme kaksi samanlaista. Asetelmissa käytetty sekä kuusen että tuijan oksia, ruusuja, krysanteemeja sekä keinolumella kuorrutettuja oksia. Alla olevassa kuvassa vielä sama asetelma ylhäältäpäin kuvattuna.Isoon valkoiseen piirakkavuokaan teimme vähän isomman asetelman. Tämä asetelma oli läpimitaltaan kaikista isoin mutta myös kaikikista matalin. Väritykseltään tämä jäi myös muita asetelmia valkeammaksi.Isompien asetelmien lisäksi teimme vielä kolme pienempää asetelmaa. Nämä kaikki on tehty pieniin (halkaisija n.10cm) pyöreisiin uunivuokiin.Pienet asetelmat pääsivät koristamaan joulupöytää kynttilöiden ja valosarjan kanssa.Haudoille jäädytimme kakkuvuokissa havukransseja. Idea tähän tuli Maijulta, joka oli myös käyttänyt kakkuvuokaa jäädytysastiana. Mielestäni myös näistä tuli tosi kivan näköisiä ja niin pienellä vaivalla. Tänä talvena ovat kyllä ilmat tosiaan suosineet jäädytettyjen koristeiden kanssa.

10 kommenttia:

 1. Upeita asetelmia ja ihania vinkkejä, kiitos :-D

  VastaaPoista
 2. Kauniit asetelmat! Ihanat nuo lyhdyt haudoille, täytyy itsekin joskus tehdä tuollaiset!

  VastaaPoista
 3. Mags: kiitos, kiva kuulla että inspiroiduit :D

  Miia: kiitos myös sinulle :) noista kransseista tulikin tosi kivat, varsinkin kun laittoi kynttilän tuonne keskelle

  VastaaPoista
 4. Kauniita, erityisesti tuo matala on mun mieleeni :)

  VastaaPoista
 5. Voi vau! Joku kukkakurssi on mun yksi haaveeni, olisi niin kiva oppia kauniisti sommittelemaan kukkia. Sulla on taito tässäkin hallussa, tosi hienoja!

  VastaaPoista
 6. Tanja: kiitos :)

  Mai: kiitos paljon. mäkin kävin viimevuoden puolella sellaisen päivän kestävän kukka-asetelmakurssin, josta sain perusopit. oikeastaan tärkein oppi, joka jäi käteen, oli se että uskaltaa oikeasti katkoa ne kukat ja kokeilla. haaveena olisi päästä vielä sellaiselle kurssille, jossa tehdään ihan kukkakimppuja.

  VastaaPoista
 7. Voi Anna, Anna... kyllä olet taas niin upeita asetelmia tehnyt. Asetelmat pöydällänne ovat niin kauniita ja tunnelmallisia. Nämä peittoaa kyllä kaikki kaupan kukka-asetelmat mennen tullen. Täytyy sanoa, että sinulla (ja myös varmaan äidilläsikin) on hyvä silmä asetellulle ;)

  VastaaPoista
 8. iso kiitos maiju :) kun itse tekee niin saa ainakin sellaisen kuin haluaa :) kaupasta ei välttämättä aina löydy mieluista ja tässä tulee mukana se näpertämisen ilokin

  VastaaPoista