Iltapäivästä suuntana olikin sitten Ateneum ja siellä järjestetty Picasso-näyttely. Nuo Picasson sanat "anna minulle museo, niin minä täytän sen" pitivät täälläkin paikkansa. Valitsin ihan tarkoituksella museo-päiväksi tiistain, sillä ajattelin sen olevan viikon hiljaisempia päiviä. Nytkin porukkaa oli ihan reippaasti liikenteessä, mutta teoksia mahtui hyvin ihastelemaan. Kuulin, että lauantaina museo on ollut ihan nuijalla täynnä. Onhan tuo näyttely nähtävä, vaikken itse niin suuri Picasson ystävä olekkaan. Picasson harlekiineja olisin halunnut nähdä enemmän, vaikka esillä olikin herttainen Paulo harlekiinina. Näyttelyssä ihastuttivat myös pronssinen vuohi sekä pyöränromusta tehty härän pää. Picasso oli hyvin tuottelias ja monipuolinen taiteilija. Hänen tuotantonsa kokonaismääräksi on laskettu lähes 50 000 teosta. Hänen tyylinsä oli kokoajan uusiutuvaa ja työt muuttuivatkin vuosikymmenien saatossa tyylilajista toiseen. Näyttelyn parisataa teosta ovat pieni pintaraapaisu Picasson elämäntyöstä, mutta ne kartoittavat hyvin hänen monipuolisuuttaan taiteilijana.
Kannattaa muuten vierailla myös kolmannen kerroksen näyttelytiloissa. Siellä ovat esillä Ateneumin omat Picassot, sekä Picasson hengessä-näyttely, jossa on Picasson taiteesta vaikutteita saaneiden suomalaistaiteilijoiden teoksia.
Onko kukaan muu vieraillut näissä näyttelyissä? Mitä piditte?
Design-mudeossa tuli käytyä lauantaina. Korut olivat mielenkiintoisia mutta piti tosiaan tarkkaan miettiä mikä teksti kuului mihinkin koruun. Ilman harrastuneisuutta olisi ollut vaikea tietää esim. kiven perusteella mihin koruun viitattiin. Pihlin luonnokset olivat upeita! Itsellä on nuo luonnokset jääneet hieman pienemmiksi ja huonommiksi :)
VastaaPoistatotta, itsekin yritin koruja hahmottaa juuri tuon kiven kuvauksen avulla. ei varmaan ilman koruilutaustaa olisi tullut yhtään mitään tunnistamisesta.
VastaaPoista..ja niistä omista luonnoksista on tosiaan tässä liitteessä varmaan turha puhuakkaan ;) koulussa vielä piirrettiin koruista kuvia, mutta kun koruilu on jäänyt ainoastaan harrastukseksi, niin luonnokset ovat pään sisällä
Jälkijättöisenä kommenttina, ei niitä 1600-luvun koruja montaa ollut. Kommentoin niistä omassa blogikijoituksessani. Ja samaa mieltä kanssanne kyltityksestä. Olisin myös kaivannut koruille laajempaa kontekstia.
VastaaPoista