Sivut

maanantai 23. joulukuuta 2013

nopea joulukoriste risuista

Jos on sattunut käymään niin, ettei sinulla ole vielä mitään joulukoristeita esillä, on tässä hyvä ja helppo viimehetken koristeluvinkki. Tämä ohje on samalla myös facebookin Käsityöblogit-ryhmän joulukalenterin 23. luukku.






















Näihin koristeisiin tarvitset oksia, spray-maalia (ei pakollista, itse käytin mastonin hopeista maalia) sekä valkoista silkkimassaa. Nämä materiaalit ehdit vielä käydä hakemassa luonnosta sekä askartelukaupasta. Silkkimassan sijaan voit varmasti käyttää jotain tavallista askartelumasssaakin, näin materiaalit löytyvät varmasti ihan marketista.


















Itse kävin nappaamassa oksat vanhempien pihalta. Alkuun liian pitkät oksat on hyvä katkoa sopivan mittaisiksi. Tämä on helppo tehdä ihan ensimmäisenä, niin oksat eivät ole niin hankalia työstää.

















Tähän pituuteen päädyin itse.






















Seuraavaksi spreijasin oksat hopeisiksi. Alla olevassa kuvassa odottavat vielä kuivahtamistaan, joten varsissa ei ole hopeaa. Nekin osat maalasin kuitenkin lopuksi. Spray-maalaus on hyvä tehdä ulkona tai hyvin tuuletetussa tilassa. Itse spreijailin parvekkeella. Tila on hyvä myös suojata, jottei maalia leijaile ympärillä oleviin seiniin tai lattiaan.

Kun oksat ovat kuivahtaneet, on aika tehdä niihin massasta palloja. Nypin silmämääräisesti massasta eri kokoisia määriä, jotka pyörittelin palloiksi. Valmiit pallot tökin oksien päihin massan vielä ollessa märkä. Siinä ne kuivahtavat sitten itsestään paikoilleen.






















Näiden kolmen oksan koristeluun meni tarkalleen tuo yksi purkillinen silkkimassaa.






















Valmiit oksat laitoin esille maljakkoon. Juuri tämän enempää en omaan kotiini joulukoristeita laittanutkaan.






















Mielestäni oksakoristeista tuli varsin ihanat, silkkimassa on sileää ja helposti työstettävää, joten työskentelyaikakaan ei ollut kovin pitkä. Oksien maalaamisen voi hyvin jättää välistä, jos omaan kotiin sopivat paremmin luonnollisen väriset oksat.

P.S. Facebookin Käsityötblogit-ryhmän muutt joulukalenterin luukut löydät seuraavista blogeista;



perjantai 20. joulukuuta 2013

joulukortit 2013

Tumma taivas jouluyönä,
tähdet tuikkii valovyönä.
Ilmassa on ripaus taikaa,
rauhallista joulunaikaa!





















Olisikohan jo aika vilauttaa tämän vuoden joulukortteja? Kuulemani mukaan suurin osa on jo mennyt perille, joten tässäpä nämä.

Tällä kertaa menin joulukorttien kanssa sieltä, missä aita on matalin. Big shotia on siis taas veivattu käsi krampissa, mutta minkäs teet kun sillä vaan saa niin kivan näköistä jälkeä. Tällaisen kortin tein töihin malliksi ja koska siitä tuli niin kiva, päätin tehdä omatkin kortit samalla kaavalla.

















Korteissa on käytetty ainoastaan yksivärisiä kartonkeja, mustaa, sinistä sekä vaaleankeltaista. Kuu on leikattu pyöreällä stanssilla ja pukki sekä porot omalla stanssillaan. Koko reki on nostettu kohotarrapaloilla vähän irralleen korttipohjasta ja taivaalle on laitettu pienistä timanteista paljon tähtiä.



















Joulumuistamisiin tein samalla kaavalla minikokoiset kortit sekä pikkuruiset lahjapussit. Idea on sama, mutta koko vaan reippaasti pienempi.




















Myös lahjapussi on stanssattu. Tuota pussistanssia minulla ei vielä ole, mutta onhan se varmaan hankittava. Pussi on juuri sopivan kokoinen esimerkiksi pankkikortin kokoiselle lahjakortille, pienelle korulahjalle tai vaikkapa lumiukkosoppa-aineksille.





















Tämän joulun korteissa teemana olivat musta, sininen ja keltainen. Aika epäjouluiset värit, mutta mielestäni näillä väreillä saavutin kuitenkin tunnelman aika kivasti.


maanantai 16. joulukuuta 2013

enkelinsiivet rintakoruksi

Olen syksyn aikana tehnyt myös hieman koruilua. Minua on jo pidemmän aikaa kiinnostanut käyttää big shot -leikkuria enemmän korujen tekemisessä. Mielelläni näkisin muidenkin tuotoksia, joten vinkkaa ihmeessä, jos olet nähnt tai tehnyt jotain upeita. Itse aloitin tekemällä softiksesta rintakorun.






















Korun siivet on stanssattu valkoisesta softiksesta, päälle on laitettu myös samaan muotoon stanssattu tarlatan-kerros. Kirkkaat kristallihelmet yhdistävät siivet toisiinsa. Ideana olisi, että näitä siipiä voisi käyttää vierekkäin rintakoruna, mutta myös esimerkiksi kaula-aukon alapuolella/molemmin puolin tai niskassa. Yllä olevassa kuvassa rintakoru on kiinnitetty pahvilaatikon palaan, tuli sitten vähän selkeämmin esille valokuvaan.






















Siivet pystyi bongaamaan myös Sinellin joulukuvaston enkelikisasta. Kuvastoon voit tarkemmin tutustua täällä KLIK ja siipien yksityiskohtaisemmat teko-ohjeet löydät täältä KLIK

perjantai 13. joulukuuta 2013

helppo jouluinen kortti

Tässä superhelppo ja nopea idea vaikka joulukortiksi. Tein itse työkaverille nopealla aikataululla pienen synttärikortin muistamisen seuraksi. Olimme juuri edellisenä päivänä katselleet tuota minun paperilohikäärmeestä ostamaani glitter pastaa ja tuumanneet, että sehän on kuin lohikäärmeen räkää.





















Tässä siis lahjapaperiin sointuva kortti tehtynä lohikäärmeen räästä, eli glitter pastasta. Stanssasin kartongista lumihiutaleen ja käytin ylijääviä osia sabluunana. Glitterpasta on levitetty sabluunan läpi ja annettu kuivahtaa. Koska kortti on tehty (tietysti) kiireessä, laitoin sen kuivumaan patterin päälle, jolloin pastaan tuli vielä ilmakuplia. Sopii entistä paremmin lima-ajatteluun.





















Jossain muussa värissä tästä tulisi varmasti aika ihania joulukortteja. Esimerkiksi valkoinen glitterpasta tai struktuuripasta toimisivat hyvin. Omat joulukortit ovat jo valmiit ja lähtevät postiin, mutta tällä tyylillä olisi voinut hyvin tehdä simppelit kortit. Ehkä ensivuonna, jos kiire yllättää. Kortin koko on muuten söpön pieni, 10 x 10cm.

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

jouluisia kukka-asetelmia kukkakurssilla

Viikko sitten kävin hieman kursseilemassa. Tällä kertaa aiheena olivat jouluiset kukka-asetelmat. Intensiivisen päivän aikana teimme useamman erilaisen asetelman, kaikki hieman erilaisia, mutta kuitenkin jouluisia.

















Aiemmilla kukkakursseilla asetelmat on saanut tehdä oman maun mukaan, tällä kertaa opettaja oli varannut jokaiselle samat tarvikkeet ja saman määrän kukkia. Tarkoituksena oli että jokainen tekisi samanlaiset työt. Jännä juttu, että samoilla materiaaleilla asetelmista tuli silti selkeästi erilaisia vaikkakin toki niistä tunnisti, että samanlaisia olisi ollut tarkoitus tehdä.






















Ensimmäinen työ, joutsenprinsessa, rakennettiin joutsenen muotoiseen koriin. Asetelman kukkana on valkoinen tulilatva, lisänä muratti sekä pihdan oksia. Koristeeksi aseltelmaan tuli hieman lastuvillaa sekä enkelinkiharaa.






















Toisena työnä oli aurinkotyö. Nimensä mukaisesti asetelma kasattiin auringonsäteiden muotoon, jolloin kukat asettuivat ikäänkuin viuhkan muotoon. Alunperin tällainen työ on kuulemma tehty viljoista ja tähkistä, mutta nyt työ syntyi jouluisista väreistä.




















Tämä asetelma kasattiin oasis-sieneen. Taaimpaan kerrokseen tuli pihdan oksia, seuraavaksi laitettiin elegia-neilikkaa. Näiden eteen tuli salalin lehtiä. Tarkoituksena oli, että jokainen kerros olisi toista matalampi, jotta taemmat kerrokset näkyisivät edessä olevien takaa. Salal-lehtien jälkeen asetelmaan tuli puolukanvarpuja, nämä olivat teko-sellaisia. Seuraavassa rivissä oli puksusta eli koiranpensasta ja tämän edessä vielä isoja neilikoita.













Aurinkotyö on asetelma, jota katsellaan yhdestä suunnasta. Silti myös työn kääntöpuoli on huoliteltu, jotta se voidaan asettaa esimerkiksi ikkunan eteen.





















Kolmantena työnä oli tyynymainen "kuivakukka"-asetelma korisydämen päälle. Työn pohjalle laitettiin sinikatajaa, pihtaa sekä puksusta. Päälle tuli ikiviuhkoa sekä noita hauskoja pyöreitä palpakon kukintoja. Opettaja kertoi, että tällä hetkellä kukka-asetelmissa on valkoisen värin syrjäyttämässä lilan eri sävyt. Siksipä tässäkin käytimme niin luonnostaan violetteja kukkia kuin spray-maalilla maalattuja palpakkoja.

















Tämän asetelman voi hyvin pitää pöydällä, mutta omani ripustin silti ulko-oveen.






















Viimeiseksi kiedoimme hyasintin pieneen pesään. Pesä on tehty lastuvillasta, päälle on kieputeltu vihertävää metallilankaa. Pesän sisällä hyasintti on omassa ruukussaan, joten sitä voi hyvin kastella eikä kyseessä ole mikään lyhytaikainen asetelma.





















Kylläpä oli taas ihana päästä puuhaamaan kukkien kanssa. Nämä asetelmat ilahduttavat kotona vielä pitkään, mutta kun ne kuihtuvat on taas niin paljon kukka-intoa, että on varmasti pakko hakea lisää materiaaleja kotiinkin työstettäväksi.