Sivut

lauantai 17. marraskuuta 2012

lahen raita

Eilinen päivä tuli vietettyä tiiviisti messuilla Haltiakummin kanssa. Vaikken ihan hirveästi koruja käytäkkään, piti päälle saada jotain itsetehtyä. Kätevä-messuilla pari viikkoa sitten sain Vuorelman osastolta lahtelaisella perinnekankaalla päällystetyt napit, joista poistin kantaosan ja liimasin tilalle korvakorupohjat. Tarpeeksi itsetehtyä, eikö vain, mutta korostaa silti jo pikkuhiljaa minuun tarttunutta lahtelaisuutta.

Lahen raita on siis viime vuonna Lahdelle suunniteltu perinnekangas. Kyseessä ei siis ole kansallispukukangas, vaikka samanoloinen onkin. Kankaan suunnitteluun kysyttiin paikallisilta Lahteen liittyvistä muistoista sekä lahtelaisuudesta. Tämän pohjalta kankaan suunnitteli Muotoilija Marianne Valola. Kankaassa näkyvät muun muassa Vesijärvi sinisyytenä, valkeat hanget, metsäluonto sekä harjuista kertovat karttamerkit. Ompa mukana kuulemma vähän Pelicansin turkoosiakin. Ihastuin tämän kankaan väreihin ja aloin jo haaveilla voisiko sitä käyttää jossain muussakin tuotoksessa. Vuorelmalla näytti olevan kukkaroita ainakin, ehkäpä kännykkäkotelo voisi olla hauska. Lisää kankaasta voit lukea ainakin täältä ja täältä.

4 kommenttia:

 1. Jaahas jaahas, jokos on ostokset ihasteltuna, kuvattuna ja paikoilleen laitettuna? :)) Meikäläinen ihasteli ja kuvaili ostoksia tossa vähän aijemmin, ja luulenpa että piipahdan vielä huomenna messuilla ostamassa ne A4 julisteet mitkä sä hankit - ne on vaivannut mua koko päivän! ;)

  Kiitos hyvästä, hauskasta ja innostuneesta messuseurasta - tekä on aarre! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. heti messuilta tullessa jaksoin kyllä purkaa ostokset ja ihastella kaikkea mitä tuli taas hankittua. ja valokuvatkin on napsittu eilen. nyt vaan kun saisi kirjoiteltua niistä jotain tänne...

   toivottavasti pääset vielä messuille uudelleen hakemaan ne julisteet. ihailin omiani jo eilen ja aattelin että pitää hetimmiten hankkia niihin jotkut prameat kehykset ;)

   ja heijastinkorvikset oli muuten jo käytössä eilen teatterissa :D

   Poista
  2. Ai niin ne heijastin korvikset!! :D Ne oli kyllä ihan hirmuhienot! Mä oon täällä käynyt kuikuamassa että joko joko joko näkyy teikän messuiluja, mutta vielä joutuu ihan vaan muistin varassa muistelemaan :)

   Poista
  3. no nyt miä vasta sain aikaiseksi raapustella ostoista. Vaikka aika samansisältöiset nuo kuvat ovat, kuin sinullakin ;D

   Poista