Sivut

perjantai 22. kesäkuuta 2012

pomada

Ikkunalaudallani jo pari vuotta lojuneet cernit-massat pääsivät vihdoin ja viimein kokeiluun. Kumma kyllä, tarvitsivat joukkoonsa hieman fimon mix quick-pehmentäjää, sen verren olivat jähmettyneet odottelusta, mutta kun lämpenivät niin johan alkoi herkkuja syntyä.



Ensimmäisenä treeninä tein herkullisia donitseja. Yksi niistä pääsi roikkumaan jo ketjuun, katsotaan mikä on sitten lopullinen sijoituspaikka. Vähän on sellainen olo, että tänään saattaa syntyä lisää donitseja, hieman eri kuorrutteilla. Toivottavasti ei makeanhimo iske.

29 kommenttia:

  1. Herkullinen koru :)
    Yhdellä naisella toimistolla oli vissiin fimosta tehty englanninlakuketju henkilökortille kaulassa ja mä olen siitä saakka suunnittellut saman tyylistä itselleni. Nykyisin projektit etenevät niin tahmeasti, etten ole saanut edes täydennettyä Fimo-valikoimaani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon :) englanninlakut on mullakin tekolistalla, samoin muffinsit ja ehkä jotkut muutkin herkut. ajattelin aloittaa tällaisella helpommalla, kun fimot tai mikään muukaan muovailu ei ole ollut mun vahvinta aluetta. mutta nyt tuntuu että ihankuin olisin pikkasen hurahtanut... onko sallittua käyttää koko juhannus askarteluun? :D

      Poista
  2. Nam! Ja tuo palloketju on just passeli, ihan kuin nonparelleja. Juhannuksen saa käyttää askarteluun! Siksi tykkään itse viettää juhannusta kotona enkä mökillä, kun mökillä ei kuitenkaan olis oikeita tarvikkeita käden ulottuvilla. Kivaa juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos Katri. totta puhut, koti- (tai siis kaupunki-) juhannus onkin ihan jees, katsotaan vaan saako tässä mitään aikaiseksi kaiken kokkailun ja herkuttelun lomassa :D

      Poista
  3. Ihanaa Juhannusta ystäväiseni! Tosi herkullinen koru! Kiva ois ehkä sellainenkin, missä olisi joku koukku takapuolella, mistä toi ketju menisi, ei välttämättä tosta donitsin reiästä...? Mut söpö on!
    Kyllä juhannuksen saa käyttää ihan niin kuin haluaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon :) sellainen koukullinen olisikin myös hyvä idea. pitää tuotekehitellä, kunhan nämä alkavat luonnistua... ihanaa juhannusta myös sinulle :)

      Poista
  4. Ihan huippuherkullinen! Mäkin tahdon tehdä jotain koruherkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) pitäiskö tehdä joskus porukalla sitten, eikös tuolla rva kepposellakin ollut joku pölyttynyt fimo-kasa ;)

      Poista
    2. Hyvä idea!
      Mä oon saanut ratkaisevasti vähennettyä Fimo-varastoa tekemällä niistä legoukkeleilta, mutta eiköhän niistä vielä muutaman englanninlakut tulisi :) Ja sittenhän saan hyvän syyn hankkia lisää, jos kerrankin saisi jonkun ihan kulutettua loppuun.

      Poista
    3. hehhee, no mäkin käytin muutamasta cernit-paketista semmoset 2x2 cm kokoiset palat ja sen takia piti sit heti ostaa lisää fimoa, ettei vaan lopu kesken jos tulee niin mahoton inspiraationpuuska ;)

      Poista
  5. Miten sait carnit massasta pehmeää? Mulla on niitä kaapinperällä ja kaikki tuntuu tosi jäykiltä...

    Tosi herkun näköösiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. käytin mun kovettuneiden cernitien pehmentämiseen fimon mix quick-pehmennysainetta. se on pehmentävä massa, jota lisätään polymeerimassaan 1/3 ja sitten kovettunutta massaa 2/3. pehmeni kyllä ihan silmissä. tai siis käsissä nuo vanhat cernitit. tuo mix quick saattaa vaalentaa joitain värejä. mulla toimi muiden massojen kanssa ihan hyvin, mutta valkoisesta tuli hieman läpikuultavaa.

      kiitos myös sinulle Marika :)

      Poista
  6. Ihana donitsi! Kelpais minullekin :O)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos :) jotenkin tuntuu että munkin on pakko tehdä näitä lisää. ja paljon :D

      Poista
  7. Ihana! Minä haluan syödä tuon oitis! Oot todella taitava herkkumuotoilija!

    Täälläkin iloittiin sateisesta juhannuslauantaista. Askartelua, tottakai! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon :) tommonen räpellelmähän tuo on sinun taiturimaisiin töihin verrattuna, mutta eka treeni vasta. kyllä se siitä :D arvostan kyllä kehuja erityisesti sinulta, kiitos :)

      Poista
  8. On meinaan todella herkullinen donitsi! Ihana koru!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon :) donitsitehdas on pyörinyt taas. eikä yhtään tee mieli niitä oikeita arnoldsista. eipä ;)

      Poista
  9. Tähän kai voi sanoa että: MAKEE! :)

    VastaaPoista
  10. Miten teit ton pohjan?Teikkö ensin massasta pallon ja litistit sitä vähän vai teikkö pallon ja pyoritit siitä pötkylän ja yhdistit päät.Ihana koru.


    VastaaPoista
  11. kiitos :) tein ensin pallon jonka litistin, päälle sitten littana kerros tuota "kuorrutetta", jonka jälkeen tein sukkapuikolla keskelle reijän :)

    VastaaPoista
  12. Okei kiitos neuvosta

    VastaaPoista
  13. Minkä kokoinen sukka peikko kannattaa olla?

    VastaaPoista
  14. Taisin käyttää nelosta... Pienemmällä on helpompi suurentaa reikää, suuremmalla jos tekee niin sitäpä ei sitten saa enää pienemmäksi :)

    VastaaPoista