Sivut

keskiviikko 8. joulukuuta 2010

kukkien kierrätystä

Tunnistattekohan näissä koristeissa käytetyt kukat? Kyllä, aiemmin tekemäni kukka-asetelma ilahdutti minua puolitoista viikkoa. Tällöin asetelman vihreät osat alkoivat olla jo kuivahtaneita ja marjat vähän kurtistuneita. Kukat sen sijaan kukoistivat vielä.Minusta oli sääli heittää hyväkuntoisia kukkia vielä roskikseen. Siksi mieleen tuli jäädyttää niistä kauniita koristeita. Kerrankin jotain iloa kovista pakkasista. Marjoista jäädytin tällaisen lätkän. Pistin vettä piirakkavuokaan ja sinne väliin myös tuollaisen paksun langan. Tämän olisi voinut tehdä vähän siistimminkin, mutta sehän tulee vasta mieleen kun vesi on jäätynyt.Keltaisista neilikoista taas jäädytin maitopurkeissa tällaiset palikat. Kukat olivat vielä todella hyvässä kunnossa, joten niistä tuli varsin kauniit purkit. Tällaisissa jääasetelmissa tuskin haittaisi kukkien pieni nuupahtaminenkaan.

Aiemmat jäädytyskokeiluni löydät sitten täältä.

21 kommenttia:

 1. Aivan ihania nuo kukat!! Tuo on tosi ihana idea, pitäis varmaan itsekin kokeilla. Kuistilla kun pöytä ammottaa tyhjyyttään =). Kaunis on tuo marja "läpyskäkin".

  VastaaPoista
 2. Vau, mitä uusiokäyttöä! Katoin ensin, että toi marjalätkä olis tehty sellaseen vappupalloon (folioilmapalloon), mutta sit luinkin tekstin tarkemmin. Mutta ei se vappupallokaan välttämättä tyhmä muotti olis.

  VastaaPoista
 3. Seikku: kiitos, kokeile ihmeessä :) jäädyttäähän voi vaikka mitä luonnosta löytyvää, kuten havuja. eli ei tarvitse välttämättä hakea kukkia kaupasta

  Katjuska: kiitos :D

  Katri: kiitos myös sinulle. joo, tässä on nyt uusiokäytetty kaunis kukka-asetelma toisenlaiseksi koristeeksi :D vappupallo-idea kuulostaa ihan toteutuskelpoiselta :D

  VastaaPoista
 4. Mielettömän ihania. Pitäisköhän kokeilla hyasintin jäädyttämistä joulun alalla... jos on pakkasta ;)

  VastaaPoista
 5. Upeita <3 Mä oon kans joskus jäädyttänyt perinteisiin ämpärijäälyhtyihin ruusuja tms.

  VastaaPoista
 6. Kylläpä on ihania, pitää pistää tämä idea korvan taakse ja kokeilla talven aikana.

  VastaaPoista
 7. Tällaiseen ideaan en olekaan ennen törmännyt. Perinteiset jäälyhdyt on kyllä tuttuja mutta ei tosiaan oikein näin parveke olosuhteissa voi niitä toteuttaa kun ei ole oikein paikkaa minne laittaa, mutta nuo kukka-asetelmat onkin sitten ihan erijuttu. Tuollaiset ripustettavat lätkät varsinkin kiehtovat, pitääpä kokeilla jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 8. maiju: kiitos :) nyt ainakin näyttää että pakkaset vaan jatkuu, joten kokeile ihmeessä :D

  Hannele: kiitos

  Amalia: kiitos. isommassa muodossa onkin varmaan vieläkin näyttävämpiä

  Niina: kiitos, toivottavasti ehdit testailla :D

  TanjaV: kiitos myös sinulle. tosiaan partsille ei ihan sellaista isoa jäälyhtyä pysty väkertämään. itse olen miettinyt että jos hankkisi sellaisen pienen hiekkalaatikkoämpärin ja tekisi siitä tuikkuversion :D

  VastaaPoista
 9. On kyllä kauniita, varsinkin tuo marjainen ympyrä.

  VastaaPoista
 10. on kyllä, jotenkin niin herkkää kukka jään sisällä..
  ps: blogissani on sinulle tunnustus;)

  VastaaPoista
 11. Todella upean näköisiä jäädytyksiä!

  VastaaPoista
 12. Kiitos vielä kaikille teille Marika, TW, Jolanda sekä Nna :D

  VastaaPoista
 13. Hauska nähdä, että jatkat kokeilujasi jääsomisteilla =) Omat kokeiluni edelleen tekemättä, huokaus ja jäävätkin hamaan tulevaisuuteen näillä näkymin.

  Satuin tänään vilkaisemaan parvekkeelle ja rääkäisin tosi pahasti. Tämän syksyn sairastelujen vuoksi, parveke on edelleen kesäteloilla ja kukkapurkit eristämättä, pehmusteet ja matot paikoillaan KÄÄK! Ei voi mitään, en voi sinne nytkään mennä.

  VastaaPoista
 14. Onpa hieno idea! Lopputulos on todella kaunis ja onnistunut! Sinulla on kyllä ehtymätön tuo ideavarasto...

  VastaaPoista
 15. Rusina: kiitos :) kokeilut tosiaan jatkuvat, ja nyt onkin olleet hyvät ilmat tällaisille kokeiluille :) lohdutuksen sanoja sinulle, kyllä minunkin parvekkeeltani löytyy noita kuivahtaneita kukkia. nuo valokuvat on vaan rajattu niin etteivät kuvissa pilkota :D

  Leonida: kiitos :) tykkään kyllä itsekin lopputuloksesta. sormet syyhyttäisi tehdä vähän lisääkin...

  Tanja: kiitos myös sinulle :)

  VastaaPoista
 16. Ihania jääkoristeita olet tehnyt. Ja varsinkin nuo "kukkapylväät" ovat todella upeita. Tätähän on pakko kokeilla itsekin.

  VastaaPoista
 17. Apris, kiitos paljon. mukava kuulla että inspiroiduit :)

  VastaaPoista