Sivut

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

apua korujumiin

Tunnustan, että minulla on ainakin ollut jo pidemmän aikaa vakavanlaatuinen korujumi. Ideoita ei ole tullut mieleen, eivätkä kivetkään ole kummemmin huudelleet laatikoistaan. Onneksi muita käsitöitä on sentään syntynyt. Eksyin Kivishopin sivuille ja sieltä löytyi hauska korujensuunnitteluohjelma, jonka avulla voi omaa luovuuttaan herätellä.Tein muutaman suunnitelman, ja ainakin näiden perusteella tällä hetkellä tarvetta olisi isoille ja rouheille kivinugeteille. Niitä ei varastossa olekaan, kun olen aina pitänyt omaa korumieltymystäni vähän simppelimpänä ja sirompana. Jännä oli myös nähdä, että ensin valitsin kirkkaampia kiviä, keltaista ja oranssia ja vasta viimeisenä syntyi tuo alla oleva ruusukvartsikoru.Suunnittelu oli hauskaa ja kerrankin pystyi hahmottelemaan koruja tarvitsematta hankkia kiviä. Ohjelmassa oli melko vähän kivivaihtoehtoja, mutta niitä on ilmeisesti tulossa lisää vielä. Tämän lisäksi tulevaisuudessa omasuunnittelemansa korun on mahdollista saada ihan tilaamalla.

14 kommenttia:

 1. Kiitos vaan linkistä, tässähän menee mukavasti työpäivä koruja suunnitellessa ;)ja ilta sitten niitä toteuttaessa ja materiaalia tilatessa. Korujumi helpottanee pikkuhiljaa, ainakin minulla tulee hetkittäin avautumisia ja helmet huutavat. Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
 2. Onhan näitä korujumeja minullakin ollut välillä. Ei vaan iske aina kipinää. Sinä sentään kudot ja teet muutakin kaunista. Minun kutomiseni rajoittuu villasukkiin.
  Kyllä tähän helmiharrastukseen hurahtaa ja rahaakin menee aivan liikaa. Piti tänään vielä pikaisesti käydä Omakorusta hakemassa ihanuuksia, joita sitten jalka- leikkauksen jälkeen tuherran. Ihan kuin ne sieltä loppuisivat sillä aikaa kun olen kotiin sidottuna.;-)Hullun hommaa, mutta mukavaa. Nyt haluttaisi hopeasta jo välillä punoa jotakin, mutta tällä hetkellä olen ilman lankaa. Mukavaa jatkoa.T.Anne

  VastaaPoista
 3. KatMan: kyllä mäkin tuolla jonkun aikaa jakselin kaulakoruja pipertää. seuraavaksi on vuorossa varmaan oikeiden helmien hipelöinti. josko se koruilu sitten siitä :D

  Anne: kiitos paljon näteistä sanoista :D niinhän se on, että välillä tekee sitten jotain muuta, mihin nyt inspiraatio tulee.. mullakin tuntuu että korujumi johtuu ketjujen puutteesta. joka ideaan tarvisi hopeaketjua, eikä mulla ole sitä varastoissa yhtäään.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kivasta linkistä, pitihän siellä käydä vähän klikkailemassa :)
  Jumittanut on täälläkin, toisaalta vaivaa myös ajan puute. Neulepuikot on toistaiseksi näillä keleillä houkutelleet enemmän ;)
  Mutta ehkäpä taas tässä kun kevät alkaa herätellä auringollaan saa uutta inspiraatiota ja intoa myös korujen väsäämiseen!

  VastaaPoista
 5. Hei kiva, annoit nimen myös itseäni vaivanneelle taudille! Mä puolestani sain inspiraatiota löydettyäni Tallinnasta halpoja pikkunippeleitä, siis juuri niitä joita aina puuttuu.. Askarvismiinkin siis ehkä kohta ilmaantuu jotain simppeleitä koruja :-)

  Sitä jäin miettimään, että tuleeko netistä -tai siis koneen ruudulta- aina valittua helpommin juuri noita isoja ja näyttäviä kiviä ja helmiä.. Omin käsin hiplatessa sitä sitten helpommin ihastuu söpöihin pieniin ruusukvartseihin ;-)

  VastaaPoista
 6. Päivi: kiva, että linkistä oli iloa :D mullakin on niin, että näin talvella jotenkin on ollut innostuneempi tuosta neulomisesta.. josko tosiaan auringon avulla saisi uutta koruinspistäkin.

  Hanna: tuo voi olla totta, että koneen ruudulta on helpompi valita ne isommat ja vähän epätavallisemmat helmet. sitten kun niistä "joutuu maksamaan" niin valkkaa niitä tuttuja ja turvallisia..

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo alin, on kuin metsämansikoita timoteissä!

  VastaaPoista
 8. heh, ihan totta muuten :D taitaa olla jo kesä mielessä täälläkin ;)

  VastaaPoista
 9. Tuo alin on kyllä niiiin minun väriseni.. ihana. Ja tuo eka kanssa ... Tykkään näistä.

  VastaaPoista
 10. kiitos Marjo :D itsekin on vaikea päättää mikä on suosikki :D

  VastaaPoista
 11. Mahtaiskohan tuo auttaa omaankin korujumiin.
  Tosin viikko sitten sain jo ekat korvikset tehtyä sitten syyskuun jälkeen...

  VastaaPoista
 12. kannattaahan tuota kokeilla. itsellä ainakin jo somia syyhyttää, mutta ideat vaan ovat kadoksissa :(

  VastaaPoista
 13. Kiva vinkki, kiitos siitä, mutta ainakaan tänään en ohjelmaa saanut käyttööni, mutta pistin linkin ylös.

  Kaikki jumit laukeavat joskus ja niistä seuraa tulva ; ) Minäkin olen viime aikoina tehnyt lähes pelkästään korvakoruja... eräänlainen jumi sekin :?

  VastaaPoista
 14. voi hitsi jos ei toiminut :( äsken kokeilin itse linkkiä ja näytti taas ihan toimivalta :)

  eräänlainen jumi voi tosiaan olla jos jumiutuu tekemään vain yhtä ja samaa.. minulla on tällä hetkellä työnalla paljon erilaisia kortteja, katsotaan jäävätkö ne "jumitukseksi" päälle..

  VastaaPoista