Sivut

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

valmiskukan ilmeenkohotus

Kun tulee tilanne, että olisi vietävä jotain pientä tuomiseksi eikä aikaa ole minkään suuremman projektin toteuttamiseksi, hyvä vaihtoehto on kukat. Kukat ovat toki mielestäni aina varsin mainio vaihtoehto, ilman tuunaustakin, mutta tällä kertaa päätin vähän kohentää ilmeeltään hieman vaatimattomampaa kukaa pikkaisen parempaan suuntaan.


Käytin tähän asetelmaan Saksasta ostamiani puisia perhoskoristeita, tuollaista liitutaulupohjaista kylttiä, keittiöfoliota sekä satiininauhaa.


Maalasin toisen perhostikuista violetilla akryylimaalilla, toisen taas värjäsin inka goldilla (tuo tummempi). Molemmat koristelin vielä lopuksi akryylitimanteilla.


Tikut vaan ruukkuun, samoin liitutaulukyltti, johon kirjoitettuna sopiva teksti. Ankean muoviruukun päällystin vielä foliolla ja kiedoin ympärille perhosten väriin sointuvan satiininauhan. Ja tämä asetelma oli valmis.


Koska aikaa oli vielä toiset kymmenen minuuttia, tein mukaan vielä sävyihin sopivan onnittelukortin.


Kortin taustaan tein maalilla (sama kuin millä perhosen maalasin) sabluunan läpi täpläkuviota. Päälle stanssasin vielä pari perhosta ja koristeeksi akryylitimantteja.


Sabluunasysteemit on minulla vielä jääneet hieman vähemmälle käytölle, mutta varsinkin noilla erilaisia taustakuvioita sisältävillä saa kyllä kivaa jälkeä.

perjantai 27. maaliskuuta 2015

narumunia pääsiäiseksi ohje

Kun olen tarkemmin miettinyt asiaa, olen huomannut että pääsiäiseksi tulee melkeinpä tehtyä itse enemmän koristeita kuin jouluksi. Mistä lie tämä johtuu, pääsiäistä kun en paljoa edes vietä tai fiilistele. Ehkä se on nuo ihanat pastellisävyt, joita saa näin kevään korvilla ruveta käyttämään oikein olan takaa.






















Näitä tällaisia narupäällysteisiä munia on mielestäni näkynyt nyt keväällä ympäri nettiä sekä joissain lehdissäkin. Kun löysin vielä sopivia hempeän sävyisiä naruja, päätin pyöritellä muutaman munan koristeeksi. Nämä ovat tosi nopeita tehdä, yhden tekemiseen ei alkuvalmisteluineen taida mennä edes kymmentä minuuttia.
















Tarvitaan vain sopivaa nyöriä, styrox-munia sekä tehoteippiä. Ja joku terävä apuväline (itsellä oli käytössä vain ohut virkkuukoukku ja hyvin selvisin).






















Laita tehoteippiä ristiin munan puoleen väliin asti. Nappaa sitten  tehoteipistä suojapaperi pois ja tuikkaa terävällä apuvälineellä reikä styrox-munan kärkeen, survo langanpää sinne.






















Ala kieputtamaan nyöriä tiiviisti itsensä ympäri. Paina nyöriä aina tiukasti kiinni teippiin.






















Kun saat kieputettua langan munan puoleen väliin, katkaise lanka, jätä pari senttiä ylimääräistä.






















Tee munan alapuoli samalla tavalla. Teippasin itse tuon katkaistun langanpätkän vielä kiinni, niin se jää helposti kieputettavien kierrosten alle piiloon.

















Kun nyörinpäät kohtaavat, katkaise nyöri taas parin sentin päästä. Survo nyörinpää styroxmunan sisälle.



















Lopettamiskohdan kuopan (näkyvissä yllä olevassa kuvassa) saat helposti piilotettua kun siirtelet hieman vieressä olevia nyörejä sen päälle.
















Sitten vaan etsimään koristeille sopivaa paikkaa.


 





















Näitä munia voit hyvin tehdä millaisesta nyöristä tahansa. Itse suunnittelin jo vähän säänkestävämpiä, isompia nyörimunia juuttinarusta parvekkeelle. Saa nähdä ehtiikö vielä ennen pääsiäistä, toisaalta ne koristeethan voivat olla esillä ympäri vuoden.

keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Creativeworld -suosikkeja: betonityöt

Kun rupesin käymään läpi noita Creativeworld-kuviani, sieltä löytyi muutama eri askartelualue, joita messuilla joko näkyi paljon tai jotka kiinnittivät huomioni varsin positiivisessa mielessä. Yksi näistä oli ehdottomasti erilaiset betonityöt.


















Betonia oli valettu erilaisiin muotteihin. Nämä munanmuotoiset betonityöt houkuttavat näin pääsiäisen alla (ehkä ensivuonna?).
















Muottina voi näköjään käyttää mitä tahansa.



















Sekä pastillisävyjen että metallivärien yhdistäminen rouheaan betonipintaan näkyi messuilla.

















Näissä töissä käytetty betoni oli ilmeisesti jotain askartelulaatua. Uskoisin kuitenkin että työt onnistuisivat myös ihan tavallisesta betonista tai vaikkapa kipsistä.























Nämä asetelmat toimisivat molemmat näin pääsiäisen aikaan.
















Tämä on ihan vanha idea jo, hih. 






















 Pöllöt eivät ole betonista, vaan eräänlaisesta massasta, mutta lopputulos oli varsin betonin näköistä.























Eikä tekoprosessikaan vaikuttanut kovin vaikealle. Tällaiset joudun ehkä tekemään itsekin.
















Itse ainakin innostuin ihan valtavasti betonista ja varsinkin näistä tällaisista pienemmistä betonitöistä. Paljonhan siitä näkee tehtynä sellaista puutarha-kokoa. Saitko sinä näistä kuvista uusia ideoita?

tiistai 24. maaliskuuta 2015

pääsiäisaiheinen ovikoriste

Nyt tulee nopea ohje. Tällaisen ovikoristeen teet jouluaiheisen ovikranssin tilalle viidessä minuutissa ennen aamulenkille lähtöä. Tarvitset vain narua, tipuja, liimaa ja kepin.






















Naru kepin ympärille ja tiput liimalla keppiin kiinni. Hetki kuivatusta (tai no kuivahtavathan nuo siinä ulko-ovessakin) ja sen jälkeen lenkille. Ja sitten seuraava projekti työn alle (joka mulla olis ainakin vihdoinkin käydä läpi noita messukuvia, jo ajatuskin ahistaa).

torstai 12. maaliskuuta 2015

kohti messuja Creativeworld, Frankfurt

Tässä vähän lisää Frankfurtista. Reissun kohokohtahan oli tietysti valtavat Creativeworld, Paperworld ja Christmasworld -messut. Napsin reissusta kuvia päälle tuhat ja niiden läpikäyminen on tuntunut ylivoimaiselta. Pikkuhiljaa pitäisi sitä sumaa nyt purkaa kuitenkin. Ihan alkuun muutamia kuvia messualueelta, niin näette miten valtavista messuista olikaan kyse.














Tältä näytti messuhallien pääsisäänkäynnillä.






















Messuhallista toiseen matka sujui kätevästi tuollaisilla liukukäytävillä mitä aiemmin olen nähnyt vain laivaterminaaleissa. 






















Kasihalli näytti ulkoapäinkin valtavalle.














Eniten kiinnostaneet creativeworld ja paperworld -hallit olivat onneksi sijoitettu kätevästi päällekkäin.
























Ilmeisesti pienellä messubussillakin olisi päässyt hallista toiseen, reippaina tyttöinä kävelimme kuitenkin välimatkat.

















Yllä vielä kuvaa neloshallilta pääsisäänkäynnille päin. Tuo korkea rakennus kuvan oikeassa reunassa kun oli aivan pääsisäänkäynnin vieressä.