Sivut

torstai 31. lokakuuta 2013

rapinaa

















Näihin aikoihin näkyy kaupoissa kaikenlaista hurjaa. Tässäkin postauksessa vilisevät torakat, toki tuollaiset muoviset, joten nehän ovat melkeinpä jo hellyttäviä. Sain kutsun Halloween-juhliin, joihin piti tietysti kehitellä myös jonkinlaiset hurjat korut. Itse päädyin torakoihin.




















Lauma torakoita kipittämään kaulalle siis. Torakat on liimattu kristallimuoville, jotta näyttäisi niiden todellakin kömpivän kaulalla. Yksinäinen torakka on korvakoru, joka korvaan laitettuna näyttää kurottelevan kohti korvakäytävää.

















Juhliin virittelin torakkakorun kuitenkin kaulan sijasta vyötärölle mekon päälle. Samanlaisen efektin se toi onneksi myös siinä. Nyt jo harmittaa, että juhlat ovat ohi, mielelläni olisin osallistunut jo toisiin hurjiin pippaloihin. Senpä vuoksi rupesin jo ihan vakavasti miettimään, että ensivuonna on varmasti pakko järjestää juhlat ihan itse.

lauantai 26. lokakuuta 2013

talviaika

Tämän kortin tarina juontaa juurensa yli vuoden takaiseen. Vuosi sitten syksyllä olin juhlimassa ystäväni häitä Lappeenrannassa. Häihin kuuluu tietysti hilpeitä hääleikkejä, yhden hääleikin yhteydessä osallistujille jaettiin tehtäviä, joilla muistaa hääparia seuraavan vuoden kuluessa.



Omalle kohdalle osui muistuttaa hääparia talviajan tulosta ja kellojen siirtämisestä. Nopea kortti syntyi stanssatusta kellotaulusta (ei oma stanssi, tuntuu tärkeältä muistuttaa, ei mulla sentään ihan jokaista stanssia ole), metallikoristeista sekä hitusesta kimalleliimaa. Sitä en olekaan käyttänyt tarpeeksi korteissa, asia pitää korjata ihan selkeästi pikapuoliin.

Nyt kun vielä muistaisi siirtää omat kellot oikeaan aikaan ensiyönä.

tiistai 22. lokakuuta 2013

merirosvoja

Esiteltyäni aiemmin "tuunaamiani" heijastimia sosiaalisen median puolella, sain heti kuulla pyynnön eikö samanlaisia saisi pääkallon kuvilla. Mietintämyssy päähän ja puuhiin, toki saa.






















Nämä ovatkin astetta hurjempia. Varsinkin tuo (myrkyn)vihreällä pohjalla oleva kallo on mielestäni varsin katu-uskottava. Prinsessaversio syntyikin sitten pinkin heijastimen päälle tulevalla kruunukuviolla. Mikäli olisit kiinnostunut tilaamaan itsellesi oman, kurkkaa tänne.

torstai 10. lokakuuta 2013

plop plop

Vähän koruilua taas pitkästä aikaa. Innostuin puuhelmien "punonnasta", kun työkaveri neuvoi minulle helpon pujottelutekniikan (minulla oli tähän joku linkkivinkkikin ulkomaalaiselle sivulle samaisesta tekniikasta, mutta en löydä sitä enää). Pitihän sitä sitten tehdä kaulakoru, rannekoru ja toinenkin.
















Peruspunontaan päätin lisätä muutaman isomman helmen, näin korun mallista tuli enemmänkin sellainen "timangikääty" kuin perus puuhelmikoru. Mielestäni aika kiva idea lisätä näyttävyyttä.






















Näissä koruissa käytin hopean värisiä puuhelmiä. Helmet on punottu läpinäkyvään ja joustavaan siimaan.

















Samaan sarjaan tein myös rannekorun, ihan identtisellä punonnalla, mutta ilman noita isompia helmiä.

















Rannekoruja syntyi nopeasti toinenkin, mustista helmistä. Toiselta työkaverilta kuulin, että hänellä on jossain jemmassa ohje useampiriviseen punontaan. Jotenkin aivot ei jaksa pähkäillä tuota tekniikkaa auki, joten toivon että hän löytää ohjeen jostain niin pääsen jatkamaan puuhelmeilyä.

sunnuntai 6. lokakuuta 2013

siili

Minua on alkanut yhä enemmän kiehtomaan se, että teen jonkin työn käyttämällä ainoastaan yhtä väriä. Aiemmin olen tehnyt enemmän valkoista, tällä kertaa keskityin pelkästään tuohon rusehtavaan eko-materiaaliin.






















Korttipohjalle on stanssattu rusehtavasta kartongista siili. Sopivan väristä ja hieman kevyempää materiaalia lehtiin löytyi saman sarjan kirjekuorista, jotka olivat jääneet käyttöä vaille. Tummensin siillin sekä lehtien reunoja hieman rusehtavalla leimasinmusteella, jotta ne erottuisivat korttipohjasta hieman paremmin.















Kortin mukana lähti paketti, jonka päätin paketoidan sopimaan hyvin yhteen kortin kanssa. Paketointimateriaalina on yksinkertainen voimapaperi ja päällä samaisia lehtiä kuin kortissakin.






















Ja hupsista vaan, stanssilistalta käytetty taas kolmea uutta stanssia (joista yksi... eikun siis kaksi ihan kirjaimellisestikin uutta, hupshups):

656927 tattered leaves
657692 hedgehog
657460 mini tattered leaves set

tiistai 1. lokakuuta 2013

heijastinta heijastinkankaalla

Yhtäkkiä onkin tullut iltaisin jo hurjan pimeää. Kaikki heijastimet on taas hukassa, kun pitäisi näkyä. Siksi päätin tehdä itselleni yhden uuden. En osannut päättää ja näitä syntyikin kasa. Taas lähti lapasesta.















Tässä on siis heijastinta heijastinkankaalla. Pohjana tuollainen "vanhanmallinen" ja päällä heijastinkankaasta stanssattu kuvio. Näitä olisi suunnitteilla tehdä erilaisilla kuvioillakin, katsotaan mitä keksisi.

Tänään on muuten valtakunnallinen heijastinpäivä. Päivän tarkoituksena on muistuttaa, että jokaisen on aika kaivaa heijastimet esiin ja näyttää loistavalta – viimeistään nyt. Itse aion ainakin olla taas kuin joulukuusi. Heijastimet on vaan niin ihania.

Tähän projektiin sain taas käytettyä muutamia stansseja:
656731 snowflakes #3
657212 mini hearts set