Sivut

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

silta

Vietin osan kesälomastani kurssittamalla jälleen itseäni. Hullua, mutta minkäs henkisesti ikuinen opiskelija itselleen mahtaa. Avoin ammattikorkeakoulu tarjoaa huikeita kursseja pilkkahintaan, joten mikäs siinä on käydessä ne mieluisimmat. Tällä kertaa valitsin itselleni kurssin, jonka otsikko graafinen koru kertoi jo etukäteen, että nyt oltaisiin aikalailla oman mukavuusalueen ulkopuolella. Niin oltiinkin, mutta ei sillä lailla kuin olin ajatellut.

















Kuva

Kurssin teemana oli puutarha. Aiheeseen tuli tutustua ja pohdiskella etukäteen. Itsellä oli samaan aikaan muuttorumba käynnissä (kurssi osui ehkä pahimpaan mahdolliseen aikaan) joten aiheeseen syventyminen jäi googlen kuvahaun varaan. Lähtökohdaksi otin japanilaisen puutarhan ja ylläolevan kuvan kaltaiset kuvat punaisista silloista keskellä muuten niin vihreää puutarhaa lumosivat minut. Tästä lähtökohdasta rupesin työstämään korusarjaa.

















Ennakko-odotukseni oli, että kurssilla tehtäisiin koru jalometalleista. Siksi olinkin hieman pettynyt, kun sain tietää että koru tulisi tehdä kierrätysmateriaaleista. Kierrätysmateriaalien käyttö on ollut minulla todella vähäistä, joten aihe oli varsin haasteellinen.






















Materiaaleina käytin puisia tikkuja sekä tavallista punaista puuvillaista virkkauslankaa. Ei mitenkään hohdokkaat, saati kalliit materiaalit. Yllä olevaan koruun on vielä osa puista maalattu punaisella akryylimaalilla.






















Lopullisen korun sijaan kurssilla keskityttiin enemmän suunnitteluun, ideoiden pohtimiseen sekä aheen työstämiseen korutaiteen näkökulmasta. Jokaisen päivän lopuksi meillä oli palautekeskustelu, jossa käytiin läpi päivän aikana syntyneitä ideoita ja tuotoksia. Itselle omien ideoiden perustelu on ollut hankalampaa ja kritiikin vastaanottaminen vielä hankalampaa, joten tarpeellista oppia tuli myös siitä. Kurssi avasi uuden ajattelutavan myös korutaiteen suuntaan ja tästä olen varsin iloinen.






















Lopuksi kurssin aikana syntyneet korut jäivät vielä pariksi viikoksi näyttelyyn esille.
 
Tässä vielä koko sarja, kaksi rintakorua sekä kaksi riipusta. Löydätkö siitä sen japanilaisen puutarhan ajatuksen?














Tiedostan koruihin tulleet vaikutteet (paristakin eri suunnasta), enkä siksi ole lopputulokseen tyytyväinen, vaikka koruissa ei ulkonäöllisesti olekaan mitään vikaa, päinvastoin. Iso elämänmuutos kurssin kanssa samaan aikaan ei antanut aikaa pohtia aihetta tarpeeksi eikä näin ollen ideatkaan pulpunneet kovin helposti. Loppujen lopuksi kuitenkin olin tyytyväinen että kurssille pääsin. Kurssin jälkeen tuntui kuin kaikki ajatukset olisi kaadettu kulhoon ja niitä olisi sekoiteltu vimmatusti kauhalla. Toivottavasti uudenlainen ajattelutapa näkyy tulevissa töissä edes jollain lailla.

maanantai 16. syyskuuta 2013

varasto

Viimeiset kuukaudet ovat olleet hiljaisia niin blogin kuin askartelujenkin parissa. Jo pidemmän aikaa olin haaveillut uudesta asunnosta, kesäkuussa löytyi vihdoin sopiva. Muuttamaan pääsin viime kuun puolessa välissä ja nyt on aika mennyt tavaroita järjestellen. Askartelutavaratkin saavat vihdoin oman paikkansa (saan vihdoin ihka oikean askartelutilan!), vaikka hieman onkin järjestelyä ennen kuin kaikki on hyvin esillä.






















Tällä hetkellä askartelutila näyttää kuitenkin enemmänkin varastolta minne on tuupattu kaikki turha ja ylimääräinen roina. Laatikoita on availtu, sillä olen vimmatusti tarvinut jotain askartelutarvikkeita muutamiin pakollisiin projekteihin. Kaikki ylimääräinen puuhastelu on kuitenkin nyt karsittu ihan minimiin. Askartelutila on siis entinen vaatehuone, vaikkakin varsin iso sellainen. Seiniltä on ennätetty poistaa jo entiset hyllyt, seuraavaksi olisi edessä seinien kunnostaminen sekä uusien hyllyjen sekä pöytätasojen hankkiminen. Tämä projekti vie varmasti aikaa tulevaisuudessa. Siksi otankin mielelläni vastaan vinkkejä kaikenlaisista ihanista askartelutiloista sekä nokkelista säilytysratkaisuista.

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

gift

Ihan alkuun lupaus, tämä on ihan viimeinen hopean ja fuksian sävyinen postaus vähään aikaan. Seuraavaksi siirrytään ihan muuhun värimaailmaan. Viimeisen kerran kuitenkin tunteella.

















Stanssit on taas laulaneet kun näpersin pakettia häälahjalle. Päätin käyttää teemaan sopivia värejä, sillä kyseiset kartongit olivat peittäneet pöytäni jo pidemmän aikaa.






















Valkoisesta paperikassista tulikin ihan edustuskelpoinen pienellä koristelulla. Osa perhosista on kohokuvioitu, osan jätin pinnaltaan sileiksi. Köynnökset stanssasin hopean värisestä kartongista. Niiden päälle tuli lisäksi vielä fiskarsin kukkaleikkurilla napsuteltuja kukkia (akryylitimantein toki).

















Lahjan mukaan tein vielä kortinkin, samaa sarjaa toki. Ehkä vähän mielikuvituksetonta, mutta mielestäni hauskaa. Joskus aiemminkin olen todennut, että pidän ihan valtavasti lahjojen koristelusta. Seuraavia juhlia odotellessa.






















Sitä paitsi stanssilistaltakin saan taas ruksia yhden uuden stanssin.

Käytetyt stanssit:
658530 mariposa
656064 flowers, branches & leaves set (osittain)