Sivut

keskiviikko 21. elokuuta 2013

riikinkukkoilua

Viikonloppuna vietettyjen häiden yksi teemaväreistä oli fuksian punainen (tämä tullut jo varmasti aika selväksi edellisen postausten yhteydessä). Koska mielikuvituksellisesti pukeuduin mustaan, piti asuun kehitellä jotain väriläiskäksi.














Tämän kaltaisia sulkapantoja näkyy kaupoissakin, mutta koska sulkia oli varastossa päätin tehdä pannan itse. Pohjana on huopa, johon kiinnitin sulat. Vanha rintakoru pääsi sitten peittämään sulkien päät. Sainpa tähänkin käytettyä vielä yhtä stanssiakin. Ympyrästanssilla stanssailin lätkät, joiden kanssa kiinnitin sitten tuon sulkaviritelmän kiinni pantaan.

Käytetyt stanssit

657020 circles #4

maanantai 19. elokuuta 2013

häätunnelmissa

Viikonloppu meni ihan häähuuruissa. Vihdoin päästiin juhlimaan, sillä näitä juhlia oli suunniteltu melkeinpä koko kesä (ja juhlapari tietysti jo paljon pidempään). Sain pyynnön tehdä juhliin kutsukortit, ja korttien valmistuttua jatkettiin muuta koristelua samalla teemalla.






















Kutsujen mallin mietin mahdollisimman yksinkertaisesti, sillä niitä tuli tehtyä hieman yli 50 kappaletta. Värimaailmaksi valikoitui häiden teemavärit, fuksianpunainen sekä hopea. Nämä toistuivat sitten vähän kaikessa koristelussa. Kortit rakensin noiden kauniiden stanssattujen sydämien ympärille. Materiaalina korteissa on helmiäiskartonki kolmessa eri sävyssä. Lisksi hopeisia ääriviivatarrakiehkuroita sekä kirkkaita akryylitimantteja.

















Vieraskirjat on tehty päällystetty samalla teemalla. Nalle Puh -aiheiset pehmeäkantiset valokuvakansiot päällystin isoilla helmiäiskartonkiarkeilla. Arkkien koko riitti juuri peittämään sekä etu- että takakannen, jotta päällystäminen näyttäisi siistille. Täytyy sanoa, että paksu kartonki oli suhteellisen hankala saada taivutettua siististi kalenterien päälle niin, että ne vielä aukeaisivat kohtalaisen jouhevasti. Näiden kanteen tuli myös samaisia sydämiä kuin korteissakin, oikeastaan koko koristelu noudatti samaa linjaa.



















Myös pöytäkoristelu oli värimaailmaltaan fuksiaa sekä hopeaa. Pöytäliinan päälle tuli hopean värinen kuituverkko"kaitaliina". Ikean kehykset toimittivat menukortin sekä ohjelman virkaa. Ne on maalattu spraymaalilla hopean värisiksi. Pöytäkukkaset olivat varsin yksinkertaiset, sävyyn sopivat ruusut. Maljakkoon veden joukkoon rutistettiin sellofaania, joka antoi hauskan vähän jäämurskamaisen ilmeen. Samalla se piti kukan hyvin pystyssä. Pöytiin tuli myös hauskat häälehdet, joissa oli muun muassa tietoa hääparista, juhlasta, kaasoista sekä bestmaneista ynnä muusta. Näiden ulkoasusta en ole itse vastuussa, vaan ne ovat veljeni käsialaa.

Käytetyt stanssit
657235 heart, lacy
658554 wanted alphabet (huom, ei oma!)

sunnuntai 4. elokuuta 2013

kakkua

Kesä tuntuu olevan täynnä juhlia ja tapahtumia. Itsellä ainakin tämä kesä on ollut ihan häähuuruinen. Sain pyynnön tehdä vielä yhden hääonnittelukortin muiden hääaskartelujen lisäksi. Aikataulu oli (omasta syystä) taas hieman tiukahko eikä tilannetta auttanut ollenkaan se, että askartelutarvikkeet olen jo pakannut tulevaa muuttoa odottamaan pahvilaatikoihin. Siksi suuren Big shot -haasteen merkeissä pyöritellään vaan samoja stansseja ja korttikin on jo toinen täysin valkoinen kortti lyhyen ajan sisällä.






















Sain käsiini tuollaisia valmiiksi haitarimaisia korttipohjia. Siihen olikin helppo ruveta rakentamaan tällainen hieman näyttävämpi onnittelukortti. Tausta, kakku ja perhoset on kaikki tehty valkoisesta helmiäiskartongista. Koristeeksi laitoin hieman timantteja sekä kakun reunoihin tuollaista koriste"jäämurskaa" vai millä nimellä sitä nyt voisikaan kutsua.






















Käytetyt stanssit

658357 layered cake
657209 mini butterflies sets (osittain)

torstai 1. elokuuta 2013

perhosefekti

Viimeaikoina postausten aiheet ovat liikkuneet paljon erilaisissa juhlissa. Tämäkin liippaa läheltä yksiä, joiden toteuttamisessa olen saanut olla mukana vähän enemmänkin kuin alunperin oli tarkoitus. Ystävä menee nimittäin naimisiin ensikuussa ja juhlien koristeluideointia on ollut ilmassa jo pidempään. Tiedän, että hänellä on paljon mielessä, joten ajattelin ilahduttaa pienellä lahjalla.


















Hääjuhlissa käytetään tietysti korkeakorkoisia juhlakenkiä, mutta päivän aikana jalat saattavat niissä kipeytyä. Loppuilta voi olla tuskaisa, jos ei ole huomannut hankkia tanssilattialle keveämpiä tossuja. Tällaiset syntyivät ihan selkeästi tarpeeseen, jotta tanssilattialla jorailu olisi miellyttävämpää.












Minulla on itsellä ollut käytössä tällaiset Din Skon -tennarit, tai useampiakin eri väreissä. Ne ovat miellyttävät ja pehmeät jalassa, eivätkä todellakaan hinnalla pilatut. Juuri sopivat yhden illan juhlatennareiksi. Väriksi valikoitui tietysti valkoinen ja koristeet yritin tehdä kangasvärillä, joka olisi lähimmäs fuksianpunaista. Kangasvärin joukkoon sekoitin vielä kangasglitteriä, jotta lopputulos olisi vieläkin säihkyvämpi.
















Stanssasin movers & shapers perhos-stanssilla sabluunan, jonka läpi tuputtelin kangasväriä. Kuivuttua puhaltelin kuvioita vielä hieman kuumailmapuhaltimella, jotta väri kiinnittyisi tennareihin paremmin. Loppuviimeistelyyn käytin Swarovskin kristalleja.

















Valmiit tossut paketoin söpösti vaaleanpunaiseen.












Koristelin lahjalaatikoksi kenkäkaupasta mukaan nappaamani kenkälaatikon. Päällystin sen ensin vaahtokarkkikuvioisella lahjapaperilla. Tätä oli jäänyt kaappiin jostain aiemmasta projektista juuri sopiva palanen.

















Laatikon päälle stanssailin vielä silkkipaperista muhkeita kukkia, lisäksi laitoin kakkupaperia ja pieniä lasihelmiä. Myös muutama perhonen pääsi mukaan. Perhoset stanssasin kalvosta, jonka päälle olin liimannut kaksipuoleista liimakalvoa. Liimapintaan hieroin hieman irtosamettia, jotta perhosista tuli pehmeä vaaleanpunaisia.

















Käytetyt stanssit

656640 tattered florals (osittain)
657209 mini butterflies sets (osittain)