Sivut

sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

iron gate

Pääsiäiskorttien osalta suunnittelu tuli tehtyä taas huikean aikaisessa vaiheessa. Tarvikkeet olivat valmiina ja suunnitelmakin mielessä, puuttui enää toteutus, jonka ajattelin hoitaa hyvissä ajoin sitten viimeisenä iltana. Kun kortteja rupesi syntymään, huomasin, etteivät värit toimineetkaan niin hyvin yhteen. Tai jouduin lähinnä luopumaan siitä oranssista, jota olisin halunnut laittaa korttiin reilulla kädellä.





















Sneak peekistä näet korteissa käytetyt materiaalit. Oranssi jäi, mutta tilalle tuli vihreitä maaliroiskeita, sillä varastoista sattuikin löytymään sopivan sävyisiä maaleja. Tausta on värjätty keltaisella leimasinmusteella tuollaista mehiläiskennosabluunaa apuna käyttäen, vähän vihreitä roiskeita ja vasemmassa alakulmassa myös tekojäähilettä, joka ei kuvassa taida näkyä kovinkaan hyvin. Ekokartongista stanssatut koristeet maalasin tumman harmaaksi rautamaalilla, joka sitten patinointiaineella ruostui hauskasti. Nyt pitää vaan saada kunnon tilat, niin näitä erilaisia mömmöjähän testailisi varsin mielellään.

perjantai 29. maaliskuuta 2013

narsissi ja perhosia

Minulle sattui käymään hassu juttu. Toissailtana töistä tullessani huomasin nimittäin, että rairuohot olivat päässeet hieman kuivahtamaan ikkunalaudalle. Elvytysyrityksistä huolimatta mitään ei ollut enää tehtävissä. Päätinkin sitten koristella narsisseille oman ruukun ja luoda tätä kautta hieman pääsiäistunnelmaa.






















Persikkatölkki sai kelvata suojaruukuksi, kun muuta ei tähän hätään ollut saatavilla. Tölkissä olleen liimarannun peitin silkkipaperista stanssatuilla kukkasilla. Ja kun narsissi oli vielä hivenen reppana, eli kukat eivät olleet kunnolla auenneet, niin lisää keltaista sain lisäämällä purkin ympärille muutaman lentelevän perhosen. Perhoset on stanssattu helmimassasta. Helmimassa on lasten askartelumassaa, joka on kuivuttuaan stanssattavissa. Massasta on siis kaulittu litteä levy, josta stanssasin perhosia. Olen todella innostunut tuosta massasta, sitä on tullut testailtua lähinnä töissä ja enemmän sellaisissa lastenaskartelujutuissa, mutta taidan joutua tekemään siitä enemmänkin juttuja big shotilla.

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

sneak peek
















 Blogiyhteistyö

Muutama viikko sitten sain Postista sähköpostia, jossa tarjottiin pääsiäismerkkejä pääsiäiskortteihin liimattavaksi. Mikä iloinen yllätys, sillä kortteja tulee jälleen kerran laitettua pääsiäistervehdykseksi.

Tämän vuoden pääsiäispostimerkin on suunnitellut korttitaiteilija Katja Saario. Ykkösluokan pääsiäismerkissä komeilee värikäs pääsiäiskukko. Jaloissaan se pyörittelee munimaansa suklaamunaa, sillä - juuri niin - kukkohan suklaamunat munii. Pääsiäiskortit tulee laittaa postiin viimeistään tiistaina 26.3. Ei varmaan tule suurena yllätyksenä, että viimeisenä päivänähän ne minunkin korttini taas lähtevät

















Jo ennen merkkien näkemistä päätin, että teen korteista samanhenkiset. Mielessä oli pyörinyt muutama idea, mutta kun merkit saapuivat, jouduin hylkäämään nuo ajatukset. Vihdoin ja viimein on suunnitelmat melkein valmiit, toteutus vain uupuu. Kuinka yllättävää. Korttien idea ei niinkään lähde merkkien kuvasta vaan enemmänkin värimaailmasta. Tarkoitus olisi saada korteista keltaoranssit, testiin tulee nyt ensimmäistä kertaa oranssi ferro, distress inkin squeezed lemonade-muste ja maski. Lisäksi stanssatut kuviot on tarkoitus maalata rauta-patinamaalilla. Nyt tekisi mieli vielä laittaa jotain turkooseja tai vihreitä roiskeita, mutta voi olla ettei varastoista löydy tähän hätään sen värisiä maaleja.

Tässä nyt pieni sneak peak, itsekään en vielä tiedä mitä näistä syntyy.

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

riviin järjesty

Kun pupustanssit kerran kaivettiin esiin, syntyi heti toinenkin projekti. Muistatteko näitä koristenauhoja, joita ainakin omassa lapsuudessa oli kotona sekä jouluna että pääsiäisenä? En tiedä onko niitä vielä myynnissä, mutta helpostihan tuollainen syntyy itseltäkin.











Tähän nauhaan käytin suklaanruskeaa kartonkia sekä helmiäiskartonkien jämiä, joita jäi tuosta edellisestä projektista. Puput piti lisäksi koristella (tietysti!) vielä timanteilla. Kirjoittelin pienen ohjeen Sinellin blogin puolelle siitä, miten stansseilla saa helposti tehtyä tämän tyyppisiä nauhoja kuvioista. Hauskinta on, että sama tekniikka toimii millä tahansa stanssilla. Kaikki eivät välttämättä pysy niin hyvin pystyssä kuin nämä tasapohjaiset puput, mutta niistä saa hyviä koristeita vaikkapa kortteihin tai skräppisivuihin.


sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

hempeät puput

 Pääsiäinen on jo kovaa vauhtia lähestymässä, joten pikkuhiljaa on hyvä kaivaa esille yhdet lempistansseistani. Nimittäin sizzixin puput.


Viime vuonna pupuja näkyi vähän joka paikassa. Niitä oli karkkipusseissa, pääsiäiskoristeissa, raeruohon seassa sekä vielä pääsiäiskorteissakin. Taulu oli myös mietinnässä jo vuosi sitten, mutta toteutus jäikin sitten yllättäen vähän myöhäisempään ajankohtaan.


Taulun pohjana on käytetty samantyyppisiä kehysaihioita kuin tässä aiemmin tekemässäni Lontoo-aiheisessa taulussa. Näissä kehyksissä vaan nuo kolot ovat kaikki saman kokoiset. 


Valitsin tauluun seitsemän eri väristä helmiäiskartonkia. Kaikki värit ovat tuollaisia keväisen hempeitä, eli juuri sopivia pääsiäistauluun. Osan pohjista kohokuvioin pilkullisella kohokuviointikansiolla ja osa pupuista sai hempeän väriset rusetit kaulaan. Muutaman pupuista nostin vähän ilmaan kohotarrapaloilla. Lisäksi koristelin taulua sävyihin sopivilla akryylitimanteilla ja laitoin nauhoista rusetin.



keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

toffeeta ja suklaakakkua

Ei, blogista ei ole tullut leivontablogi, vaikka parin ensimmäisen kuvan sisällöt näyttävätkin syötävän hyviltä. Kyseessä on nimittäin saippuoita, joita tehtiin alkuvuodesta muutaman työkaverin kanssa yhteisillä saippuatalkoilla.


Ensimmäinen herkku on suklaasaippua, jossa on käytetty kaakaovoita, palmuöljyä, kookosrasvaa sekä oliiviöljyä. Nesteenä käytettiin maitoa. Saippuan päälle rouhittiin valmista doven saippuaa. Tuoksuna tässä on pienen tuoksukaupan double cream. Saippua on valettu pyöreään keksipurkkiin, josta tuli kiva suklaakakun muoto.


Toinen saippua näyttää aivan siltä lehmätoffeelta. Melkein tekisi mieli haukata palanen. Saippuan kellertävän värin antaa nesteenä käytetty appelsiinimehu. Tuoksuna auringonlasku.


Seuraava saippua on perus oliiviöljysaippua, joka on värjätty vihreällä saippuavärillä. Valkoiset pilkut saippuaan on saatu ripottelemalla massaan suklaasaippuasta ylijääneet doven muruset. Tuoksuna saippuassa on villilimetti-kookos.



Viimeinen saippua on värjätty pinkillä saippuavärillä. Tuoksuna pienen tuoksukaupan love spell. Saippua on valettu pringlespurkkiin, joten siitä tuli hauskan pyöreä.

Vaikka saippuoiden tekemisestä ei ole kuin pari kuukautta, huomasin että olen unohtanut suurimman osan reseptit aivan kokonaan. Kaikki saippuat on kuitenkin valmistettu Saara Kuhan Käsintehtyä saippuaa -kirjan ohjeilla. Kirja olisi ihana omistaa itsekin, mutta sen painos on käsittääkseni myyty loppuun. Jos joku haluaa luopua omastaan, voisin hyvinkin olla kiinnostunut.

maanantai 11. maaliskuuta 2013

sentti tai pari

Talvella innostuin taittelemaan erikokoisia "tuohitähtiä" heijastinnauhasta runsain mitoin. Nyt kevään tullen heijastimet jäävät pikkuhiljaa turhiksi, joten taitteluhimot piti taltuttaa jollain muilla tavoin.














Eräällä kauppareissulla silmiin osuikin sopivan levyistä mittanauhaa. Muistelin nähneeni tämän tyylisiä koruja jossakin joskus, mutta koska niitä nyt ei ollut heti mistään saatavilla niin tein itse. Ja tämmöset niistä nyt tuli, hauskat ompelijan rintakorut. Mietin muitakin materiaaleja, joita tässä voisi käyttää. Videokasetin nauha tuli ensimmäisenä mieleen, mutta olisiko muita ideoita?

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

leimailutaivas

Eilinen hujahti hyvässä seurassa aivan liian nopeasti. Suuntana oli nimittäin Leimailutaivas-tapahtuma Masalassa. Matkaan lähdin aikaisin aamulla ja kotiin tulin myöhään illalla. Niin rankkaa oli shoppailu kuitenkin, että kaaduin sänkyyn melkein heti reissusta palattuani. Tässä kuitenkin pieni vilaus mihin sitä tulikaan sorruttua.















Olen huomannut olevani selkeästi yhä innostuneempi kaikista erilaisista mössöistä. Siksipä messubudjettini petti lopullisesti saavuttuani Paperilohikäärmeen myyntipisteelle (siihen astihan olin toki shoppaillut todella maltillisesti). Esillä oli nimittäin VerDay-metallimaaleja, joiden mahdollisuudet houkuttivat niin paljon että pitkän harkinnan jälkeen piti tuo paketti hankkia. Maalien mukana oleva patina vaikuttaa niihin samalla tavoin kuin metalliinkin, eli esimerkiksi tuo raudan värinen ruostuu. En malta odottaa, että pääsisin näitä testaamaan. Samasta pisteestä tuo glitterpaste ja kaksi eriväristä ferro-purkkia, jotka kuulemma ovat kuin kosteaa hiekkaa. Lisäksi tuli hankittua Tim Holtzin frosted filmiä, pieniä tarrakirjaimia ja tuollaista koristefilminauhaa. Hauska priority-leimaisin löytyi myös (nyt ei tarvitse enää muistaa hankkia niitä tarroja), samoin tuollainen päivämääräleimasin jollaista olen jo pidemmän aikaa etsinyt.















Tuli hankittua myös vähän lisää tarrakirjaimia, muita tarroja sekä pari sabluunaa. Ne juuri noiden erilaisten mössöjen kanssa käytettäväksi.

Täytyy sanoa, että Leimailutaivas ylitti reilusti omat odotukseni. Olin ajatellut tapahtumaa paljon pienemmäksi, mutta kyllähän siellä löytyi vaikka mitä katseltavaa (ja varsinkin hankittavaa). Amalian pisteellä oli esittelyssä myös Silhouette Cameo, ja sainkin paljon vinkkejä sen käyttöön. Muutamia tuttuja kasvojakin tuli tapahtumassa nähtyä joten iloinen yllätys sekin.

Tuliko sinun käytyä paikan päällä? Entä saitko hillittyä itsesi kaikkien ihanuuksien edessä?

perjantai 1. maaliskuuta 2013

sapphire

Pitkästä aikaa lähti maailmalle jälleen yksi äitikoru. Ja tämän matka onkin pitkä, se kulki nimittäin Austraaliaan asti. Toivottavasti koru on ollut mieleinen. Kaunis siitä tuli ainakin minun mielestäni.
 

Korussa on hopeinen kirjainhelmi lapsen etunimen alkukirjaimella. Lisäksi korussa on swarovskin kristalli, syyskuun kuukauden väri sapphire sekä valkoinen swarovskin crystal pearl. Kyseessä on makeanvedenhelmi-imitaatio, jonka käyttökestävyys on reilusti esikuvaansa parempi. ne eivät kärsi samalla tavoin esimerkiksi hajuvedestä, uv-säteilystä, hiestä, rasvasta ja vaikkapa pesuaineista kuten makeanvedenhelmet. Näiden yhdistelmänä korusta tuli vielä sopivasti sinivalkoinen 3/4 suomalaisen lapsen äidille.