Sivut

perjantai 30. syyskuuta 2011

pyöräilyä



Tässä yksi miehelle suunnattu onnittelukortti. Yritin tehdä kortista samanaikaisesti vauhdikkaan ja urheilullisen sekä hieman vintagehenkisen. Mielestäni onnistuin ihan kohtalaisesti. Taustan kartta on tulostettu netistä ja nuo pienet hopeiset ovat neppareiden vastakappaleita. Tekstin kirjoitin dymolla ja lisänä vähän mustaa narua.

tiistai 27. syyskuuta 2011

tunnustusten päivä

Voi että tämä päivä on ollut kehujen ja tunnustusten päivä. Sain päivän aikana kolme tunnustusta, siis miettikää, kolme. Kyllä tuli hyvä mieli ja sellainen tunne että oikeasti tekee jotain oikein tätä blogia kirjoittaessa kun siitä kerran tykkäävät muutkin kuin vain itse.



Ensimmäinen tunnustus tuli idearikkaalta Paperiliittimen Riikalta. Ohjeistus tunnustukseen kuuluu seuraavasti: 1. Tulee kiittää tunnustuksen antajaa. 2. Antaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle. 3. Ilmoittaa näille kahdeksalle tunnustuksesta ja 4. Kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestä.

Iso kiitos siis sinulle Riikka. Tässä seuraavana ne kahdeksan satunnaista asiaa:

1. Lempiohjelmani on True Blood
2. Olen melko tunnollinen säästäjä, tälläkin hetkellä säästötililläni on 25 euroa
3. En omista mikroaaltouunia
4. Lopetin punaisen lihan syönnin seitsemännellä luokalla
5. Haluaisin mäyräkoiran. Siis sellaisen elukan
6. En ole koskaan käynyt Saksaa kauempana
7. Pienenä tykkäsin muovailuvahasta
8. Viimeisen puolen vuoden aikana olen taas innostunut liikunnasta. Lempilajejani ovat Body Combat, Body Balance, Kahvakuula sekä Body Pump.

Tämä tunnustus lähtee eteenpäin näihin kahdeksaan blogiin:
1. Uuden kuun aikaan
2. Haltiakummi
3. Pikku Kepponen
4. Arkitaivas
5. Muikku verkossa
6. StrawbsDesign
7. Amalian aarteet
8. so-nijan




Toinen tunnustus tuli Annukalta. Tähän tunnustukseen kuuluu vastata viiteen kysymykseen ja laittaa tunnustus sen jälkeen eteenpäin viidelle blogille.

1. Lempiruoka: Yllätän taas tutut ja vastaan pitsa
2. Lempimakeinen: Tykkään lakuista ja suklaasta
3. Lempiluettava: Tykkään lukea dekkareita ja jännityskirjoja, viimeisimpänä luettavien listalla ovat Sookie Stackhouse -kirjat. Erityisesti pohjoismaiset naisdekkaristit ovat mielestäni todella hyviä, samoin Kay Scarpetta -kirjat, joiden lukemisen ajattelin aloittaa alusta. Lisäksi tykkään todella paljon hömpästä ja chick lit -kirjoista. Ja lempparikirjailijani on ehdottomasti Erlend Loe.
4. Mieluisin tapa tehdä käsitöitä: Kiireettömästi valtaisassa inspiraationpuuskassa.
5. Lempielokuva: Leffoissa mennään aika hömppälinjalla, ehdoton suosikki on tapaus punahilkka. Muita mahtavia ovat kesällä nähty morsiusneidot, black swan, moulin rouge, dancer in the dark, onhan noita. Yleensä en muista niitä parhaimpia ikinä, tästäkin listasta puuttuu moni.

Tämän tunnustuksen haluan jakaa eteenpäin seuraaville viidelle ihanalle ja inspiroivalle blogille:

1. Korttipaja Sannas
2. Herkulliset ajatukset
3. Lauramainen
4. Mai makings
5. Hupsistarallaa



Ja tämän tunnustuksen sain päivän päätteeksi ihanaiselta Anskilta. Muffinsitunnustukseen olen vastannut jo aiemmin täällä.

Iso kiitos kaikille tunnustuksista, kyllä tuli taas vallan tykätty olo.

maanantai 26. syyskuuta 2011

oman elämänsä uri geller

Viikonloppua vietin taivutellen. Ei nyt sentään ihan lusikoita, vaan hammasharjoja. Törmäsin joku aika sitten netissä hammasharjarannekoruun ja siitä lähtien oli mielessä, että haluan tehdä samanlaisen myös itsellekin. Homma tuntui simppeliltä ja suunnittelin nappaavani sopivat hammasharjat kotiin seuraavalla kauppareissulla.



No ihan näin helposti homma ei sitten sujunutkaan. Lähikaupan hyllyltä löytyi vain niitä hienompia hammasharjoja, samoin isommasta marketista. Laitoin kaiken toivoni halpahalliin, mutta ei. Sielläkään ei ollut yhtään perushammasharjaa, ainoastaan niitä hienoja taipuvine kauloineen ja luistamattomine muoviosineen. Että semmoisia terkkuja nyt sitten Pepsodentille ja Jordanille ja mitäniitämuita hammasharjavalmistajia onkaan, että niille perushammasharjoille olisi tarvetta.



Onneksi muistin että tuttavani on maailmanympärysreissunsa Ameriikan osuudella ja laitoin hänelle viestiä että nappaisi hammasharjoja mukaan jos sattuisi jossain marketissa niihin törmäämään. Ja ei ollut Walmart pettänyt, pari pakettia perushammasharjoja saapui tuttavien matkassa Suomeen. Että ei sitten yhtään kauempaa näihin materiaaleja. Ja ei mennyt kuin sen aikaa, että ehdin kuvia laittaa facebookin puolelle, niin jo näistä on osa viety käsistä.

perjantai 23. syyskuuta 2011

rullaillaan



Tällä kertaa hieman erilainen tai ainakin värikkäämpi vauvaonnittelukortti. Käytin tuota ihanaa vauvanvaunu-leimasinta ja pirteää kukkapaperia. Koristeina vähän timantteja, perhosia ja leveää satiininauhaa. Tämä kortti menisi väriensä puolesta sekä tytölle että pojalle ja se oli korttia miettiessä vähän tarkoituskin.

torstai 22. syyskuuta 2011

iloitse



Vaikka kortin teksti on iloinen, on tämä silti tunnelmaltaan vähän haikea. Johtuisikohan se kortin värityksestä ja tuosta alakuloisesta doodlen leimasinkuvasta vai mistä. Toivottavasti tämä on kuitenkin sellainen pieni asia, joka ilahduttaa myös vastaanottajaansa.

tiistai 20. syyskuuta 2011

kartalla



Tätä korttia kuvailee ehkä parhaiten sanat viileä ja tyylikäs. Tai viileän tyylikäs. No kuitenkin, uskottavat miehet toivottelevat onnea epäilemättä yhtä coolille päivänsankarille. Nepparit ja kartta ja vähän dymoa. Siitä on miehekäs kortti tehty.

lauantai 17. syyskuuta 2011

avaruuskiviä

Hiplailin pitkään noita epämääräisen muotoisiksi hiottuja liloja jadenugetteja, ennenkuin osasin päättää mitä niistä tekisin. Minulla on monta kertaa se ongelma, että tilailen kaikenlaisia ihanuuksia, mutten osaa tehdä niistä sitten lopulta mitään. Sen sijaan käsissäni muotoutuvat koruiksi ne "perustarvikkeet" kuten vaikkapa mustat, pyöreät helmet tai muut vähän vähemmän mielenkiintoiset. Kyse ei ole siitä, ettenkö ihanuuksia raaskisi käyttää vaan enemmänkin siitä etten niistä osaa tehdä mitään.



Lopputulos näyttääkin sitten tältä. Ihananvärisistä kivistä setti, johon ei tullut ihan hirveästi mitään muuta hörsötystä mukaan. Tai no pitihän sitä vähän satiininauhaa tunkea mukaan, ihan vaan söpöyden vuoksi.



Kaulakorusta tuli ihan perinteisen mallinen, eli niskapuolella ketjua keventämässä hieman korun ilmettä. Sen sijaan rannekoruun mallasin toisen rivin samansävyisistä makeanvedenhelmistä. Materiaaleina koruissa ovat jade, makeanvedenhelmet, balin hopea sekä satiininauha.



Nämä korut lähtivät lahjaksi, joten rakentelin niille vielä paperista rasian. Tämä rasia on tehty samaan malliin kuin tämä aiempikin rasia, mutta paperit olivat suurempia, 30x30cm kokoisia. Taittelin tuonne rasian sisään toisesta pahvista pidikkeen korvakoruille ja rannekorulle. Rannekorun eteen jäi vielä sellainen tasanne, johon sai kaulakorun hyvin makaamaan.

perjantai 16. syyskuuta 2011

pinkit perhoset



Muistattekos vielä nämä kutsukortit? No kyseille korteille tuli vastapariksi myös kiitoskortit. Tarkoitus oli tehdä hieman erilaiset mutta kuitenkin samantyyppisiksi tunnistettavat kortit. Päädyin sitten valitsemaan somisteiden värit hieman eritavalla tuosta kukkapaperista ja sommittelemaan ne aiempien korttien peilikuvana. Korttien pohjaksi valikoitui turkoosi ja perhoset tulivat vaaleanpunaisella. Yhä edelleen jaksan hämmästyä, miten tuo erivärinen korttipohja muuttaa korttien ilmeen aivan erilaiseksi.

torstai 15. syyskuuta 2011

ruskan sävyjä



Vaikka kortit ovat ruskan sävyisiä, niin tällaisia kutsukortteja tein jo jokin aika sitten loppukesällä vietettäviin 50-vuotisjuhliin. Kortteja syntyi muistaakseni vajaa 60 kappaletta ja kaikki olivat siis samanlaisia, ainoastaan tuo reunassa oleva nauha oli puolissa korteista tumman vihreä ja toisessa puolessa luonnonvaalea. Tykkään itse valtavasti noista korteissa käytetyistä poltetunoransseista papereista ja mielestäni näistä tuli todella kauniita kortteja. Sattumalta ovat värimaailmaltaan aika samaa kuin tuo aiemman postauksen rannekoru.

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

meripihkaa



Ostin nämä kauniit meripihkan väriset kristallihelmet joiltain käsityömessuilta, olisiko ollut Lahdesta toissakeväänä. Pitkän aikaa niitä pyörittelin ja hiplailin, kunnes ne muotoutuivat tällaiseksi rannekoruksi. Löysin varastoistani tuollaisen rusehtavan puikulahelmenkin ja se tuntui sopivan hyvin tähän rannekoruun. Materiaaleina korussa on siis lasi ja hopea.

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

jo jouluttaa

Syyskuun Sinellin DT -paketti sisälsi ViviGaden jouluaiheisia papereita ja nauhoja. Paketista paljastui ihanan kirkkaita värejä ja nättejä kuoseja. Papereissa oli ihan perinteisiä jouluvärejä, kuten joulunpunaista, mutta mukana oli myös vähän epätavallisempia värejä, kuten vaaleanpunaista sekä limenvihreää. Näitä papereita on saatavilla Sinelleissä ja Sinellin nettikaupassa.




Ensimmäisenä esittelyssä perinteisen mallinen joulukortti. En halunnut peittää iloisenpirteää paperia, vaan annoin sen jäädä pääosaan ja lisäsin korttiin vain hyvää joulua -leimasimen sekä hieman nappeja ja vihertävää pitsiä omista varastoista.

Kortin sisäpuolelle vasemmalle tein setelitaskun jouluista rahalahjaa varten. Näin seteli ei putoa vahingossa kortin välistä tai joudu lahjapapereiden mukana roskiin. Oikealle puolelle mahtuvat vielä hyvin hyvänjouluntoivotukset. Koristelin vielä tuon valkoisen pinnan vihreällä organzarusetilla, samaa nauhaa käytin myös kortin ulkopuolella.




Myös kortin taustapuolen koristelin samalla ilolisella paperilla sekä lisäsin signeerauksen. Tässä kortissa tuo paperi sai mielestäni olla pääosassa, ettei kortti menisi ulkonäöltään liian sekavaksi.



Kortissa käytetyt

hyvää joulua -leimasin
versafine leimasinmuste, onyx black
paperit ViviGade, raidallinen ja sydänpaperi
vihreä organzanauha
korttipohja

vihreä pitsi ja punaiset napit ovat omasta varastosta



Toinen kortti on malliltaan myös ihan tavallisen kortin mallinen, leveä ja matala. Tähän korttiin tunnelmaa tuovat kilisevät kulkuset sekä limenvihreästa nauhasta tehty rusetti.



Kortin taustalla on käytetty samoja papereite kuin etupuolellakin, ainoastaan päinvastaisessa järjestyksessä, eli etupuolella ylhäällä oleva paperi onkin tässä alapuolella. Sisäpuolta koristamaan leimasin jouluisen keijukaisen.



Kortissa käytetyt

hyvää joulua -leimasin
keijuleimasin, Papermanian stamp duo -leimasinsetistä
versafine leimasinmuste, onyx black
paperit ViviGade, raidallinen ja sydänpaperi
kulkuset
limenvihreä nauha
korttipohja

kapea vihreä naru omasta varastosta



Viimeinen joulukorteista onkin kooltaan vähän isompi, 15x15 cm. Tätä kokoluokkaa teen harvemmin, mutta tähän malliin mielestäni tällainen neliöpohja sopii varsin mainiosti. Joulupallo on leimattu tällä kertaa kuviolliselle paperille. Mielestäni se erottuu siitä varsin hyvin, varsinkin kun leimakuva on luonteeltaan sellainen ettei sitä tarvitse värittää. Tein vielä punaisella kimalleliimalla helmet joulupallokuvan molemmille puolille.



Takapuoli on tässä aika simppeli, pelkästään kaunista kuviopaperia ja signeeraus. Aika kauan vierastin tuota pinkkiä jouluvärinä, mutta kun näitä papereita pyöritteli käsissä, niin se alkoikin tuntua yllättävän luontevalta.

Tämä kortti on sisäpuolelta lempparini ja syynä siihen on ehdottomasti tuo pilkullinen paperi. Se oli kuosiltaan ihan suosikkini näistä ViviGaden papereista. Sisälle ei sitten tullutkaan muuta, leimasin ainoastaan nuo hyvän joulun toivotukset valmiiksi.



Kortissa käytetyt

hyvää joulua -leimasin
joulupalloleimasin, Papermanian stamp duo -leimasinsetistä
versafine leimasinmuste, onyx black
paperit viviGade, merry christmas ja pilkullinen
pinkki nauha
korttipohja
Stickles kimalleliima, xmas red



Paketissa oli mukana myös tagipohjia, joita en ollut aiemmin käyttänyt. En oikein osannut niitä yhdistää kortteihin, mutta sitten keksin että niitähän voisi käyttää myös pakettikortteina. Päällystin tagit papereilla ja koristelin jokaista vähän. Kääntöpuoli jäi ihan vaaleaksi ja sinne voikin sitten kirjoittaa vaikkapa joulutervehdyksen tai lahjansaajan nimen. Nauhoilla tagin saa nätisti solmittua paketin päälle.



Kortit tehtyäni iloiset paperit syyhyttivät vieläkin sormiani. Mietin, että pitäähän jouluksi saada myös paketteja.



Taittelin iloisenvärikkään paketin tällä ohjeella. Aloitin rasianteon 15x15cm kokoisella paperilla (rasian alapuoli tuli noin 0,5cm pienemmästä paperista) ja kokoa rasialle tuli n.5,5 cm per sivu, korkeutta n. 2,5cm.



Aina tarvikkeita siirrellessäni pienessä pussissa olleet kulkuset kilisivät ihanasti ja ajattelin että niitä on pakko käyttää johonkin muuhunkin kuin vain tuohon yhteen korttiin. Kasasin niistä sitten iloiset joulukorvakorut lisäämällä vain koukut ja rusetit jouluisesta nauhasta. Rasian sisäpuolelle taittelin pahvista vielä korvakoruille paikan, jotta ne pysyvät rasiassa kauniisti paikoillaan. Tuollaiseen pieneen rasiaan voi näppärästi paketoida melkein mitä vaan. Ja isommankin lahjan saa kun vaan tekee rasian vähän isommista papereista.



Joko näillä kuvilla alkoi vähän jouluttaa? Minua ainakin ja nyt sormet syyhyävät päästä tekemään jo ne omatkin joulukortit. Malli on onneksi jo valmiina mielessä, materiaalien hankinta on vaan vähän puolitiessä.

perjantai 9. syyskuuta 2011

mustavalkoista



Tämä rannekoru on ollut mielessä jo pitkään, vain toteutus on puuttunut. Sain jo varmaan vuosi sitten käsiini tuon mustavalkoisen käsintehdyn lasihelmen ja tiesin heti että sen ympärille on tehtävä kaksivärinen rannekoru. Toinen puoli tuli mustista laavakivihelmistä ja toinen puoli valkoisista helmistä, olisivatkohan jadea. Kaivelin korutarvikelaatikoitani ja sieltä silmiin osui pätkä ketjua. Se riitti juuri sopivasti noiden laavakivihelmien väliin ja toi koruun aika paljon rock-henkeä. Koska ketju oli korumetallia, laitoin myös korun muut osat epäjaloista materiaaleista.

lauantai 3. syyskuuta 2011

teille kahdelle

Sain kesällä haasteellisemman tehtävän, minua pyydettiin tekemään tunnelmaltaan vanhahtava hääkortti. Sävyt kortissa saisivat olla jotain maanläheistä ja tunnelma muutenkin vintage-henkinen. Sain kuulla, että morsiamen ammatti olisi jotain entisöintiä ja muistin heti että jossain kätköissä minulla on tuota mahtavaa paperia, jossa on vanhanaikaisia tuoleja. Oikeastaan koko kortin värimaailma lähtikin sitten siitä ja kun paperin sain valittua niin loput asiat kortissa löysivät vähän kuin itsestään paikalleen.



Tässä kortissa alkaa jo vähän olla sitä koristerykelmä-yritelmää, jota haluaisin taidokkaasti osata tehdä. Vielä kyllä vaatii enemmän harjottelua ja pakko myöntää, myös isomman koristevaraston josta olisi mahdollista valita aina ne sopivimmat.