Sivut

maanantai 30. toukokuuta 2011

mustavalkokissa



Musta ja valkoinen ovat aina tyylikäs yhdistelmä. Pieni söpö kissanpoikanen ja dramaattiset kukkakuviot taas ei niin perinteinen. Mutta kivasti mallaavat toistensa kanssa, vaikka kisu näyttääkin vähän hämmentyneeltä. Tällainen onnittelukortti meni kissoista pitävälle ystävälle jokin aika sitten.

perjantai 27. toukokuuta 2011

kukkaketo



Tein vähän aikaa sitten ystävälleni kasan kutsukortteja kesällä pidettäviin valmistujaisjuhliin. Kortteja tuli noin 30 ja malliksi mietin suht simppelin mallin. Näin tarvikemateriaalien hinnat pystyi pitämään kohtuullisina (materiaalit korttia kohden olivat noin euron). Näyttävyyttä korttiin tuo taustalla oleva kaunis kukkapaperi. Lisänä vain hieman nauhaa ja fiskarsin perhosleikkurilla perhosia. Nuo perhoset ovat ihania ja niitä tekisi mieli tunkea joka paikkaan.



Korteista tuli ihanan raikkaita ja kesäisiä ja juuri sopivia iloisiin juhliin.



Testasin mallia myös onnittelukorttina, ja mielestäni se toimii hyvin myös siinä tarkoituksessa.

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

karvahattu, pitsiä ja astioita

Vielä viimeinen sekalainen erä kehyskurssilla syntyneitä tauluja. Nämä jäivät esittelemättä edellisten kanssa ihan vain siksi, etten saanut näitä kuvattua. Kuvat ovat nytkin vähän mitä sattuu, mutta kyllä niistä selvän saa.



Ensimmäisenä kolme pientä taulua. Kokoa tauluilla on noin 12 x 12cm ja ne on ripustettu oviaukon yläpuolelle. Tykkään siitä, että taulut ovat jossain jännässä paikassa, eikä aina siinä silmän korkeudella sohvan yläpuolella. Näihin tauluihin pistin pienet Barbien henkarit, jotka spreijasin valkoisiksi. Tällaisia henkareita oli minulla pienenä Barbie-leikeissä, ja nyt ne ovat saaneet uuden elämän tauluina. Taustalla ihanan siroa lehtipaperia.



Nämä taulut tein veljeni kotiin. Kuvat ovat lapsuudestani, varsinkin oikeanpuoleinen taulu on mielestäni todella hauska. Kolmessa kuvassa ovat minä ja kaksi veljeäni. Jokaisella on ollut omalla vuorollaan tuollainen hillittömän kokoinen karvahattu. Pakkohan nuo oli ikuistaa ihan tauluksi asti. Ja kehyslistan väri piti napata tottakai sävysävyyn karvahatun kanssa.



Tässä kuvassa pitsiliina muiden jatkoksi. Tämä liina on kehystetty vitriinikehykseen. Idea oli mielestäni kaunis ja hauska, mutta lopputulokseen en ole kovinkaan tyytyväinen. Kehyslista irvistää joka kulmasta, ja työstäminen oli muutenkin hankalaa. Liekö pieni loppustressi iskenyt, kun tämä oli yksi viimeisiä tauluja, joita kurssilla tein.



Viimeisessä kuvassa on vielä yksi vitriinikehys, johon kehystin lapsuudenmuistojani. Minulla oli nukkekoti- ja Barbieleikeissä tällainen pieni ja siro posliiniastiasto. Se pääsi nyt vitriiniin, olihan se sentään lojunut jo toistakymmentä vuotta vaatehuoneessa pienessä pahvilaatikossa. Kivoja muistoja kivasti esillä.

lauantai 21. toukokuuta 2011

lilaa ja pulleaa



Tämä kaulakoru on ollut mielessä jo pitkän aikaa, toteutus vain on jäänyt puuttumaan. Ostin viime vuonna Lahden helmimessuilta Lea Swantzin kojusta liloja lamppulasihelmiä. Tiesin jo silloin minkälaisen korun niistä hahmottelen, mutta jostain syystä valmiin korun sain tehtyä vasta tällä viikolla. Tarvikkeita kun oli kuitenkin laatikossa valmiina, eli ei siitäkään ollut kiinni. Ehkä minua mietitytti se, että vaikka helmet ovatkin aivan ihastuttavia, tulenko silti käyttämään lilaa korua. Vielä se ei ole kaulassa ollut, mutta moneen kertaan olen ihania helmiä jo hiplaillut.

Materiaaleina korussa siis lasi ja 925 sekä balin hopea.

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

vanhasta uutta



Aikalailla vuosi sitten tein Riikalle äitikorun. Jo silloin oli puhetta, että toisen lapsen syntyessä lisätään riipukseen elementtejä, jotta molemmat lapset olisivat edustettuina. Silloin minulla ei ollut minkäänlaista suunnitelmaa miten tuon toteuttaisin. Jo aiemmissa äitikoruissa olen kyllä tehnyt niin, että yhteen koruun tulee useamman lapsen nimikirjaimet, kuten tässä ja tässä. Uudistetusta versiosta tuli kuitenkin erilainen, massiivisempi, sillä siihen sisällytettiin jo tuo aiempi riipus kokonaisuudessaan. Lisäksi siihen tuli vielä saman verran helmiä lisää.



Alempana korussa roikkuu siis tuo alkuperäinen riipus. Korun yläosa muodostui sitten samankokoisesta riipusosasta. Lisäksi muistin, että olin aiemmin talvella juottanut ja paukutellut vasaralla hopeatyökurssilla tuollaisia isoja hopearenkaita. Niille en ollut vielä keksinyt mitään käyttöä, mutta tähän tuo rengas sopikin sitten varsin mainiosti. Kivet valikoituivat koruun samalla tavoin kuin aiempaankin, nimikirjain tietysti, sitten vaaleansininen kuvastamaan lempiväriä ja ametisti sekä kivettynyt puu horoskooppimerkin, jousimiehen, onnenkivistä.

lauantai 14. toukokuuta 2011

jotan puolivalmista

Moni varmasti muistaakin että aloitin viime syksyn puolella ikoni-kurssin avoimen ammattikorkeakoulun puolella. Kurssi jatkui tänä keväänä ja pääsinkin aloittamaan ensimmäisen ihka oikean ikonin tekoa. Muutama minulta onkin ehtinyt jo kysellä, että olenko saanut mitä tehtyä kurssilla. Valmista ei sentään ole tullut, mutta esittelenpä tässä puolivalmiiksi ehtimäni työn.



Kyseessä on siis ylienkeli Gabrielin kasvoikoni. Aloittaessani kysyin opettajalta, mitä ikonia hän suosittelisi ensimmäiseksi maalaustyöksi ja tämä oli yksi niistä. Ikonin mallina on tämä Gabrielin ikoni 1100-luvulta. Olen maalannut ikonin ääriviivat, taustan, vaatteen ja hiukset, mutta yksityiskohdat ovat vielä tekemättä. Maalaaminen on ollut todella hidasta ja korjauksia olen joutunut tekemään, mutta se on ihan ymmärrettävää, sillä kyseessä on ensimmäinen työni. Lisäksi maalaus on aina ollut minulle haasteellista, joten tässä ollaan nyt todella oman mukavuusalueen ulkopuolella. Ja hyvä niin, sillä ainakin niitä onnistumisen tunteita tulee paljon useammin kuin jotain tuttua ja turvallista käsityötä tehdessä.

Nyt ikoni saa lepäillä rauhassa kesän ajan ja syksyllä sitten taas jatketaan työstämistä.

maanantai 9. toukokuuta 2011

3d-äitienpäivä



Noniin, vilautellaanpas teillekin näitä valmistuneita äitienpäiväkortteja. Kortit ovat vähän samaa sarjaa, kuten viime vuonnakin. Näihin käytin kuitenkin tällä kertaa noita Tiimarin kauniita 3d-kuvia.



Ensimmäinen kortti lilan sävyissä. Löysin sattumalta juuri noihin orvokkien sävyyn sopivaa taustapaperia ja nappeja, niistä syntyikin kauniin harmoninen kortti.



Tämä jälkimmäinen taas sai sävynsä noista liljoista. Vaaleaa, kellertävää ja tuollaista rusehtavaa. Molemmissa korteissa vähän kulutin ja revin reunoja ihan tarkoituksella vanhahtavan tunnelman aikaansaamiseksi.