Sivut

perjantai 28. marraskuuta 2008

pipa

Nytkö se talvi jo meni? Onneksi ehdin kuitenkin virkata itselleni pipon pahimpien tuiskujen ajaksi. Novitan ihanaa leijonankeltaista Mamboa (kasin koukulla) ja samanvärinen lasisydän. Pipo on ollut käytössä nyt pari viikkoa ja sydän on osoittautunut melko painavaksi. Ehkä se saa lähteä, ja tilalle tulee vain pelkkä ruusuke. Pitäähän sitä kuitenkin jotain olla.

keskiviikko 26. marraskuuta 2008

lumihiutaleet

Sunnuntainen lumimyrsky inspiroi tekemään käsin. Vaikka en lumesta juurikaan tykkää, on puhdas valkoinen luonto kaunis sekä valoisa. Ja yksittäinen lumihiutale ihastuttava. Korvakoruihin käytin lasihelmiä, imitaatio kuukiviä sekä ab-käsiteltyjä lasihelmiä. Taitaa niiden välkekin hieman välittyä kuvasta.



Tässä vielä kuva jo maahan pudonneista.

maanantai 24. marraskuuta 2008

hyasintti

Lähikauppaan oli jo tullut joulukukkia. Pieniä hyasintinrääpäleitä.Yhden olisin halunnut adoptoida, mutta raukka olisi varmasti heittänyt henkensä jo ennen joulua. Liikakasteluun tai liikaan kuivuuteen. Liika-johonkin. Korun muodossa säilynee paremmin. Rannekorussa vaijeriin pujotettuna vihreitä ja vaaleanpunaisia makeanvedenhelmiä, yksi Swarovskin kristalli ja hopeoidut osat. Värit näyttää jotenkin vääristyneen. Kumma juttu.

perjantai 21. marraskuuta 2008

risuja

Tampereen kädentaitomessuilta jäi muutakin käteen kuin ihania ostoksia. Ideoita nimittäin. Yhdellä osastolla näin vilaukselta oksista tehdyn nipun jossa roikkui punaisia sydämiä. Pitihän sitä saada omaankin oveen talvikranssi (tai eihän tuo mikään kranssi ole kun ei ole pyöreä), joten se oli metsäreissun paikka. Näin kaupungissa asuvana sinne metsään meno ei olekaan ihan niin yksinkertaista. Toki tuosta takapihalta alkaa metsä, mutta pururadan ansiosta siellä vaeltelee muitakin ihmisiä... Hiippailin sitten ovelana oksasaksien kanssa pieniä sivupolkuja ja sain kuin sainkin haettua pikkunipun oksia. Sammalenvihreät sydämet neulahuovuttelin itse ja päälle hieman tekolunta. Laitoin jo oveenkin, eikös tuo olekin enemmän talvi- kuin joulukranssi?

tunnustus

Tänään sain mukavan yllätyksen, nimittäin I love your blog -tunnustuksen auringon ihanat blogista. Mitään tällaista en osannut odotella, sillä blogiakin olen pitänyt vasta muutaman kuukauden. Kiitos :)



Säännöt:
1. Tunnustuksen saaneet saavat laittaa kuvan blogeihinsa.
2. Linkitä blogiin jonka pitäjältä sait tunnustuksen.
3. Nimeä seitsemän muuta ja linkitä heidän bloginsa (määrä vapaa).
4. Jätä viesti heidän blogeihinsa, jotta he tietävät nimeämisestä.

Vaikea nimetä kenelle laitan tämän eteenpäin, sillä niin ihania blogeja seurailen. Kiitoksena taidan laittaa tämän kuitenkin kaikille tilaajilleni, blogilistan mukaan heitä näyttää tällä hetkellä olevan 9 (sehän on aika lähellä seitsemää, eihän ketään saa jättää pois, eikövain). Ihanaa että jaksatte seurata ja kannustaa kommenttien muodossa.

tiistai 18. marraskuuta 2008

musta kuin Ebenpuu, tai ei ihan...

Camagong-helmet jalostuivat rannekoruksi. Ne ovat niin ihanan sileitä, että tekisi mieli silitellä koko ajan. Ranteessa ovatkin lähellä, jos sellainen mieli tulee. Korussa mukana siis Ebenpuun sukulaisesta, Camagong-puusta tehtyjä neliönmuotoisia helmiä, satiininauhaa ja hopeoituja osia.



Laitan tähän vielä kuvan, joka oli vain harjoituskappaleena, eikä sitä pitänyt julkaista. Siitä tuli kuitenkin melko onnistunut, joten tässä ovat yhdet lempikorvakoruistani. Simppelisti swaroja kierteisin lenkein korupohjassa. Näitä olisi voinut tehdä kaikissa väreissä...

maanantai 17. marraskuuta 2008

käsityömessut osa 3

Syksyn käsityömessuputki huipentui Tampereella järjestettyihin Kädentaidot- ja koru sekä kivimessuihin. Tarjolla oli huimasti nähtävää, jopa niin paljon, että kaikesta ei enää jaksanut innostua ja viimeiset näytteilleasettajat ohitti vain vilaukselta. Lisäksi runsas väenpaljous aiheutti sen, että mielenkiintoisille osastoille joutui ihan oikeasti jonottamaan vuoroaan, jos jotain halusi päästä katsomaan. Lisäksi kun vielä innokkaat eläkeläiset käsityönharrastajat vaativat paikkansa tehokkaasti kyynärpäätaktiikkaa käyttämällä, siinä vähemmän röyhkeänä sai jonkun aikaa odotella. Tampereen messujen sivuilla mainitaan, että kolmen päivän aikana kävijöitä oli ennätykselliset yli 35 400. Käsitöiden taso oli mielestäni todella vaihtelevaa, tuotteita oli joulumyyjäispatalapuista ihan tuotteistettuihin desingesineisiin. Ja pakkohan on vielä hehkuttaa, että mukana oli myös ihana Strömsön Matias.

Tarttuihan sieltä mukaankin jotain... Lisää huovutettuja palleroita, Suomen jalokivituotteelta kolme nauhaa makeanvedenhelmiä sekä Helmiliinalta nauha, jonka laadun jo unohdin, vaikka sen kysyinkin.



HelmiQ:n osastolta vahanauhaa, valkoinen lasihelmimöllykkä sekä hopeiset helmihatut. Helmiliinalta iso akaatti sekä puoliporattuja makeanvedenhelmiä ja niihin hopeiset korvakorutapit. Lisäksi klova, juotospihdit (joita kauan mietin, että kummanlaiset minulla on kotona, suoralla vai käyrällä päällä, päädyin ostamaan suoralla päällä, mutta nyt niitä on sitten kahdet ;) sekä pinsetit.



Ja jottei postauksesta tulisi ihan koruton, niin tässä vähän jalostetummassa muodossa Helsingin messuilta ostetut Kukui-pähkinät 2mm vahanauhassa, somisteena satiinirusetti.

torstai 13. marraskuuta 2008

sydämessäni

Esittelen teille yhden lempikoruistani. Rintaneulaksi tämän ensin tein, mutta myöhemmin se on päässyt koristamaan laukkuani. Kyseessä siis hopeoidusta kuparilangasta taivuteltu sydän. Näitä taitaa olla jo jokatoinen bloggaaja tehnyt, mutta itse löysin mallin Annika Larssonin kirjasta. Koristeena hopeahelmiä ja tilaajalahjana saadut ihanan epäsäännölliset makeanvedenhelmet.

tiistai 11. marraskuuta 2008

sammaleen sävyjä

Messuilta ostamistani huovutetuista helmistä solmin kaulakorun mustaan vahanaruun. Palleroiden välissä on siis solmut, aivan kuten helminauhassa. Tuloksena söpö syyskoru vaikkapa neuleen kanssa...

käsityömessut osa 2

Viikonloppuna pääsin käymään Helsingin messukeskuksessa Kädentaito 2008 -messuilla. Paljon oli nähtävää ja koettavaa (pääsin pyörähtämään myös ELMA messujen puolella kurkkimassa alpakoita ja hevosia) ja jotain tarttui matkaankin. Omakorun osastolta pieniä luonnonvaaleita makeanvedenhelmiä sekä kaksi kivinauhaa, hauskoja huovutettuja palloja, sininen leimasinmuste sekä ihastuttava pitsiheijastin. Heijastimia tuntuu tarttuvan matkaan kaikkia mahdollisia muotoja. Lisäksi ostin kahta erilaista pähkinää koruihin. Pitkulaisenmuotoinen pähkinä on nimeltään Lumbang. Pyöreät suklaiset taas ovat Kukui-pähkinöitä. Neliönmuotoiset helmet on valmistettu Ebenpuun sukulaisesta Camagongista. Kaikki nämä tulivat Indonesiasta. Ihania. Budjetti lipsui taas, katsotaan miten käy ensiviikonloppuna, sillä molemmat aiemmat messut ovat olleet vain kestävyysharjoittelua Tampereella järjestettäviä Suomen kädentaito- sekä kivi- ja korumessuja varten.

torstai 6. marraskuuta 2008

mustaa jäätä


Syksy on jo pitkällä ja kylmyys tunkee takinkin alle. Aamulla pyörän selkään noustessa jännitti jo, onko tiellä liukkaita kohtia. Perille pääsin kuitenkin kaatumatta.

muoks. niin, korvisten materiaaleinahan on tietysti swarovskin kristalleja, pieniä onyx-helmiä sekä lasihelmiä.

maanantai 3. marraskuuta 2008

kelttikukkia

Sormia on jo pidemmän aikaa syyhyttänyt kokeilla ketjujen punontaa. Aloitteluksi tilasin Pätkältä lenkkipussukoita kelttikukkia varten. Eihän tuo aivan itsenäistä käsityötä ole, mutta hyvä tapa kuitenkin päästä harjoittelemaan lenkkikorujen (mikä se sana on, kun eiväthän nuo kukat ketjuja ole) tekoa vaikkei veivejä ym varusteita omistaisikaan. Ihanat näistä silti tuli, eli pienemmät 0,8mm hopealangasta korvakoruiksi ja isompi 1,2mm langasta riipukseksi. Ehkä seuraavaksi teen sen ikisuosikkini, Oilin...



Ja vielä korvakorut yksikseen..


Sekä riipus.

sunnuntai 2. marraskuuta 2008

käsityömessut osa 1

Kävin tänään pyörähtämässä Lahden kätevä-käsityömessuilla. Tai pyörähtäminen ei ehkä ollut se oikea sana, messuilla kiertämiseen kun saatiin kulumaan neljä tuntia. Tarttuihan sieltä jotain mukaankin. Ihanan pörröistä lankaa josta suunnitelmissa kevääksi kevyt kaulahuivi, heijastinlankaa josta tarkoituksena virkata kukkaheijastin, erilaisia nappeja poronsarvesta, puusta sekä keramiikasta, kukan muotoinen rintakoru, vaaleita lasihelmiä sekä ihana hirviheijastin. Heijastimen malli on mielestäni jostain kalliomaalauksesta. Osaisikohan joku vinkata mistä?



Hups, huomasin että kuvasta jäi aivan uupumaan kaksi neliön muotoista lasiriipusta. Ehkäpä ne näkyvät korujen muodossa jossain vaiheessa.